Студент з Луцька побачив, як сходить Благодатний вогонь. ФОТО

3
-4
Студент з Луцька побачив, як сходить Благодатний вогонь. ФОТО
Студент СНУ імені Лесі Українки Діонісій Сапожник цього року як паломник став одним із дев'яти тисяч свідків сходження Благодатного вогню біля Гробу Господнього в Єрусалимі.

Хлопець каже, що потрапити у Храм Гробу Господнього було дуже важко, так як потрібно було мати спеціальний пропуск, - пише Район.Луцьк.

Щороку напередодні Великодня паломники з усього світу вирушають на Святу Землю. У Велику Суботу в Храмі Гробу Господнього все чекають сходження Благодатного Вогню, який символізує вихід з Гробу Світла істинного, тобто воскреслого Ісуса Христа.

Благодатний вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового. Щороку напередодні Великодня він сходить на свічки і лампаду в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі. Мільйони віруючих слідкують за трансляцією з Єрусалиму, і лише дев’ятьом тисячам щастить бути очевидцями цього чуда. Щоб виключити людське втручання, в храмі заздалегідь гасять всі свічки і лампади. А каплицю перевіряють на наявність джерел вогню.

Цьогоріч Діонісій Сапожник, студент спеціальності «Документознавство та інформаційна діяльність» факультету історії, політології та національної безпеки СНУ імені Лесі Українки як паломник став одним із дев'яти тисяч свідків сходження Благодатного вогню біля Гробу Господнього в Єрусалимі.

«Дуже тяжко було потрапити у Храм Гробу Господнього, так як потрібно було мати спеціальний пропуск. Військові не пускали мене в старе місто, так як я не мав цього пропуску на руках, а він був у поліції. Але чудом я його отримав і попав в Храм. Людей було дуже багато, близько 9000. Поза межами Храму теж дуже багато. Люди приїхали сюди з різних країн світу. З 9 години ранку до 14 години дня очікування і молитов, а в 14:16 зійшов Благодатний вогонь. Переповнювала мою душу радість і благодать, вогонь в перші хвилини дійсно не завдає опіків, на собі перевірив. З молитвою і з новиною, що до наступного сходження вогню ми маємо час спасти свої душі я відправився далі у паломництво по Святій Землі», – поділився своїми враженнями про побачене Діонісій Сапожник.
Фото з архіву Діонісія Сапожника.
Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це з Угринова хлопець.
великий привіт Тураку-довбню. якби не він, ніхто б і не знав, які в Угринові стійкі люди.
Відповісти
Юдеї молодці, розводять гоїв вже кілька тисяч років
Відповісти
Такі, нажаль, ві пгаві...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні