Засудили водія маршрутки, яка у Луцьку в'їхала у стовп

1
2
Засудили водія маршрутки, яка у Луцьку в'їхала у стовп
Водій луцької маршрутки №9, яка врізалася у стовп на вулиці Гнідавській, не визнав свою вину, однак зібрані докази підтвердили його винуватість, тож суд призначив йому обмеження волі на термін 1 рік 6 місяців із позбавленням права керувати транспортними засобами на цей же термін.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 22 березня, - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Нагадаємо, аварія трапилася 11 червня 2017 року.

Обвинувачений водій близько 10:50, керуючи технічно справним автобусом марки "БАЗ А079.45" та здійснюючи перевезення пасажирів за маршрутом №9, рухався вулицею Гнідавською в напрямку до вулиці Потебні з боку вулиці Данила Галицького у Луцьку.

Перебуваючи на ділянці дороги навпроти будинку №26 вулиці Гнідавської, проявив безпечність та неуважність, неправильно оцінив дорожню обстановку, відволікся від її спостереження, не дотримався безпечного бокового інтервалу. Як наслідок, виїхав на тротуар праворуч свого руху, де допустив зіткнення з електроопорою, внаслідок чого пасажири отримали тілесні ушкодження.

Сам обвинувачений свою вину не визнав, повідомивши суду, що автобус раптово втратив керування, тому відбулося зіткнення зі стовпом електроопори. В результаті ДТП, він сам отримав тілесні ушкодження у вигляді серйозного струсу головного мозку, інші пасажири маршрутки також отримали різного ступеню тяжкості тілесні ушкодження.

Він вважає, що причиною ДТП стала несправність транспортного засобу.

Зокрема, коли він рухався вулицею Гнідавською в напрямку до вулиці Потебні, то помітив, що автобус, яким він керував, почало тягнути вправо, а тому йому на мить здалося, що припущене праве переднє колесо, тож подумав, що на найближчій зупинці перевірить це. Однак, в цей момент йому на зустріч виїхав легковий автомобіль, світлого кольору, тому, аби уникнути зіткнення, повернув кермо праворуч. Автобус почав якось несподівано різко зміщуватися вправо і не реагував на керування ним та декілька метрів переднім правим колесом просунуло його по бордюру проїжджої частини і викинуло на тротуар. В результаті автобус не зміг уникнути лобового зіткнення із стовпом.

З його слів, швидкість автобуса була малою, приблизно 30-40 км/год, і рухався він під ухилом вверх, що видно із фототаблиць до протоколу огляду місця ДТП.

Як саме в той момент з’явилася несправність автобуса, йому не відомо, можливо, було несправне рульове управління чи гальмівна система, але водій знав, що автобус, яким він управляв напередодні тривалий час (більше двох місяців) знаходився на капітальному ремонті. Тож, він стверджував, що не порушував будь-яких Правил дорожнього руху.

Незважаючи на невизнання вини, зібрані докази підтвердили його винність у злочині. Зокрема деякі свідки розповіли, що водій перевищував швидкість, до того ж вони говорили, що в маршрутці був певний дискомфорт від того, що водій кудись поспішає. Окрім того, згідно з висновком інженерно-транспортної експертизи, технічні несправності та непрацездатність робочої гальмової системи у вигляді пошкодження гальмового крану та розриву повітряних трубопроводів пневматичного приводу виникли під час ударного навантаження у момент ДТП.

Відтак, суд визнав його винним та призначив покарання у виді обмеження волі на строк 1 рік 6 місяців з позбавленням права керувати транспортними засобами на цей же термін.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Визнав винним суд водія.Винуватець трагедії директор АТП 10701 особливо директор Павлишин Святослав Володимирович керуаав та ремонтував маршрутні таксі не ліцензованними деталями та не найманими працівники невідомі ремонтували маршрутки на момент ДТП АТП 10701, який несе персональну відповідальність перед постраждалими ,підприємство перевізник перевізник не виплатило постраждалим навіть 1 копійки.В цивільному позові в рішенні постраждалим повністю відмовив суддя Артиш.Стахова компанія не виплатила по полісу встановленно достеменно нічого ні копійки.Слідчий з 8 постраждалих зробив тільки 2 людей.Гуманно , чесно, справедливо. З 12 квітня Лучани платитимуть по 5 гривень пройдуть громадські слухання і введуть з 15 квітня нову плату без квиткив та податків.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні