Луцька «Ласка» витратить 3 мільйони на лікування собаками

0
1
Луцька «Ласка» витратить 3 мільйони на лікування собаками
У луцькому КП "Ласка" будують майданчик для каністерапії.

Про це у коментарі Волинь24 розповіла директорка підприємтсва Богдана Новарчук.

Роботи над майданчиком відбуваються у межах грантового проекту, на реалізацію якого передбачено 94 тисячі євро. Перше заняття на майданчику планують провести уже в кінці квітня.

ВАРТІСТЬ МАЙДАНЧИКА

"На даний момент погодні умови якраз дозволили розпочати роботи по будівництву майданчику, вони зараз тривають. У межах проекту також провели конференцію, круглий стіл відбувається. На даний час відбувається підбір волонтерів, які будуть брати участь в проекті з своїми домашніми тваринами", - розповіла Богдана Новарчук.

На будівництво самого майданчику витратять 295 тисяч гривень. Зокрема, відповідними роботами з його олблаштування займеться "Творча архітектурна майстерня "Балан та Стельмащук". Саме з цією компанією КП "Ласка" уклала договір про будівництво у лютому цього року.

Окрім того, за гроші з міського бюджету вже закупли три вольєри, біотуалет та смітник. Які обійшлися у 155 тисяч гривень.Ще 65 тисяч міська влада виділила на заробітну плату працівникам.

ПРО ПРОЕКТ

За словами директорки "Ласки" сам проект поділений на дві частини: перша участь у проекті беруть волонтери з своїми тваринами, інша - навчання собак, які живуть на території "Ласки".

До проекту планують залучити лекторів, які навчатимуть людей каністерапії. Для відібраних учасників, вони проведуть спеціальне навчання. Після якого ті отримають відповідні дипломи та зможуть займатися каністерапією.

Для них проведуть спеціальний двохденний тренінг. Участь у навчанні зможуть взяти три людини з таких областей: Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської, Чернігівської. Окрім того, до проекту долучаться ще й дві області з Білорусі.

Лікуватимуть за допомогою собак людей з особливими потребами. За словами, директорки комунального підприємства кілька спеціалізованих закладів уже погодились на участь в ініціативі.

Наразі до проекту уже залучений каністерапевт Ольга Смірнова з Києва, яка є куратуром ініціативи. Жінка за свою роботу з січня по листопад цього року отримає майже 200 тисяч заробітної плати.

Окрім того, наразі до проекту залучили й кінолога, який за свої послуги отримає 89 тисяч гривень заробітної плати за період з лютого до листопада.

Довідково:

Каністерапія - лікування і реабілітації людини за допомогою звичайних або спеціально відібраних і навчених собак, яке відбувається під наглядом кваліфікованих фахівців.

Підготувала Аліна БЕКЕРУК

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні