--> На Волині волонтери кинули на гроші важкохворого хлопчика, - ЗМІ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині волонтери кинули на гроші важкохворого хлопчика, - ЗМІ

1
3
На Волині волонтери кинули на гроші важкохворого хлопчика, - ЗМІ
У Володимирі-Волинському волонтери цупили гроші, які збирали на лікування важкохворого хлопчика Іванка Нестеренка.

Дитині у восьмимісячному віці був поставлений важкий діагноз. Лікарі давали невтішні прогнози, йшлося про повну недієздатність. Однак мама Надія не здалася, і почала наперекір вироку займатись сином, - пише Володимир Медіа.

Для повного одужання потрібно ще докласти чимало зусиль і коштів, яких у жінки немає. Тому й погодилась на пропозицію волонтерів благодійного фонду «Подаруй життя малятку», котрі пообіцяли допомогти, і волонтери якого працюють у різних містах.

Певний час вони перераховували на рахунок Надії кошти. Хоча це були зовсім невеликі суми, але жінка була рада будь-якій підтримці аби поставити дитину на ноги.

Під час візиту волонтерів у домі Надії Нестеренко, вон и зі скриньок вийняли гроші. Надія вже тоді помітила, що деякі купюри по 1-2 гривні були акуратно складені в одну суму. Складалося враження, що тих 50-70 гривень хтось гарно поскладав і згорнув. Таким чином вони б просто не пролізли через отвір скриньки. Здивувала й сума, яка, зважаючи на таку кількість волонтерів за певний час, який збирали, була мізерною.

Сумніви у тому, що на її дитині заробляють, підтвердились після того, як зателефонували інші волонтери й повідомили, що бачили благодійників вищевказаного фонду з набитими грошима скриньками, на яких було фото Іванка і поцікавились, скільки їй перераховують/
Зрозумівши, що пахне ошуканством, Надія зателефонувала до засновника Василя Клименка й запитала, коли надійдуть кошти? Той відповів, що двох волонтерів побили, а скриньки відібрали, однак пообіцяв щось вислати. І таки дотримався обіцянки, перерахував 500 гривень.

"Мені шкода, що повірила їм. Я звикла бачити у людях добро, бо чимало мені допомагає. Неодноразово зверталась за підтримкою до наших місцевих підприємців, які ніколи не відмовляли. Однак постійно ходити з протягнутою рукою соромно, а піти на роботу не можу через хворобу Іванка. Чоловік заробляє небагато, треба ще двох діток годувати, тож і погодилась на пропозицію благодійників", – говорить Надія Нестеренко.

"Вони, втершись у довіру, і розуміючи, що мене знають у місті, скористались цим. А тепер продовжують наживатися на моїй дитині. Якби добросовісно допомагали, я б змогла не тільки свою дитину лікувати, а й допомогти іншим. Мені зайвого не потрібно, а лише для реабілітації Іванка. Розумію, що їм теж потрібно за щось жити, і безкоштовно стояти на вулиці ніхто не буде. Але потрібно мати елементарну совість. Я не хочу більше з ними мати справи, і щоб вони виманювали кошти у людей, тому звернулась до поліції із заявою визнати подальші дії волонтерів фонду, у випадку, якщо не перестануть використовувати прізвище сина, шахрайством", - зазначає жінка.

"Користуючись нагодою, хочу звернутись до усіх мешканців Володимира-Волинського, Волині та інших регіонів не давати гроші волонтерам фонду «Подаруй життя малятам», котрі матимуть при собі скриньку зі світлиною мого сина Івана Нестеренка. Я повідомила про це засновника фонду Василя Клименка і розірвала з ними усі домовленності. Сподіваюсь, поліція зверне увагу на їхню діяльність. Наразі для мене головне, щоб не спекулювали на хворобі Іванка і не ошукували людей", - додала мама хлопчика.

Номер картки Ощадбанку: 5167490070626966, Надія Миколаївна Нестеренко. Жінка буде вдячна за будь-яку підтримку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тих волонтерів вже розвелося, як грибів після дощу. А справжніх дуже мало!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні