«Бог дав ще один шанс у житті»: атовець з Волині готується до «Ігор Нескорених»

0
-6
«Бог дав ще один шанс у житті»: атовець з Волині готується до «Ігор Нескорених»
Боєць 51-ої ОМБ, учасник бойових дій на Сході України, житель села Гірка Полонка Луцького району Андрій Зань готується до «Ігор Нескорених».

28-річний Андрій в останній день червня 2014 року втратив на війні ногу, - пише Волинь нова.

Вже після операції він дав собі слово не здаватися. Перемігши депресію, хлопець не залишився на одинці зі своїми проблемами. Земляки-односельці та зовсім незнайомі волиняни підтримали його, допомогли повірити у власні сили. Андрій переніс безліч операцій, пройшов реабілітацію, успішне протезування і нині вільно пересувається, займається велоспортом, стрільбою з лука.

"Щиро вдячний волонтерам, всім людям, які зібрали кошти на виготовлення для мене спортивного протезу, підтримали морально і матеріально. Важко було б увійти в нормальний ритм життя без підтримки батьків, дружини, 10-річного сина Максима, який мене надихає. Не уявляю свого життя без колективу Гіркополонківської сільської ради, де працюю, завжди відчуваючи підтримку сільського голови Ніни Симонович", - зазначає чоловік.

"Про те, що проходять подібні змагання, у яких беруть участь лише військовослужбовці, які зазнали різного роду поранень в ході бойових дій, чув неодноразово. Вразили досягнення побратимів, зокрема і волинянина Сергія Торчинського, який минулого року брав участь у «Іграх нескорених», що відбувалися у Торонто (Канада) і виборов бронзову нагороду", - розповідає Андрій.

"Я собі подумав: «Невже я не зможу!» Зараз тренуюся, не скажу, що все виходить гладко і легко. Але я вірю, що немає такої сили, яка могла б перебороти нашу українську силу духу, козацьку міць. Була б велика честь, якби став одним із 15 учасників української збірної на цих міжнародних змаганнях, що відбудуться наприкінці жовтня 2018 року в місті Сідней (Австралія). Я вже пройшов тестування на відбір учасників «Ігор нескорених». Нам повідомили, що остаточний відбір відбудеться у травні в Києві. Вважаю, що Бог дав мені ще один шанс у житті, надіюся на перемогу", - каже Андрій Зань.

Нагадаємо, луцький патрульний Сергій Торчинський виборов третє місце на всесвітніх "Іграх нескорених". Згодом Сергія Торчинського нагородили орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні