На Волині у навчальних закладах і кафе не дотримуються протипожежної безпеки

0
-3
На Волині у навчальних закладах і кафе не дотримуються протипожежної безпеки
На Волині превірили 20 закладів на протипожежну безпеку. Частина з них мають порушення.

2 квітня співробітники ДСНС здійснили перевірки 20 об’єктів з масовим перебуванням людей області, за результатами яких склали 11 протоколів, - повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Перевірка ТзОВ «Золота Легенда» у місті Володимирі-Волинському, що на вулиці Устилузькій, 154, засвідчила відсутність заключеного договору на обслуговування системи протипожежного захисту (автоматичної пожежної сигналізації), а також відсутність вогнезахисного обробляння горища.

Натомість у будівлі Камінь-Каширської райспоживспілки (м. Камінь-Каширський, площа Культури, 15) відсутня система пожежної сигналізації, дерев’яні елементи не оброблені спеціальною речовиною, відсутній пристрій блискавко захисту, а кількість вогнегасників недостатня.

Що ж стосується супермаркету «Слайга» та кафе «Бочка», що у Ковелі на проспекті П. Могили, то інспектори виявили, що приміщення кухні не обладнано модульною системою пожежогасіння, сигнал від спрацювання системи протипожежного захисту (приймально-контрольних приладів) не виведено на централізований пункт прийняття тривожних сповіщень, а також відсутні дані щодо визначення пожежної небезпеки облицювальних матеріалів стін та стелі у приміщенні кафе.

Схожі проблеми й у кафе «Оранж», що розташоване на вулиці Незалежності у Ковелі.

Ряд протипожежних порушень зафіксовано й в будівлі кафе «Романівська садиба», розташованого у селі Війниця Локачинського району. Зокрема, не проведено вогнезахисне обробляння дерев’яних елементів покрівлі, вийшов термін експлуатації вогнегасників, а сигнал від систем протипожежного захисту не виведений на пульт центрального спостереження.

Разом із тим, перевірили заклади науки та освіти. Тож у загальноосвітній школі-гімназії імені Наталії Ужвій міста Любомль інспектори виявили, що дерев’яні конструкції горища не оброблені вогнетривким розчином, у будівлі не обладнана автоматична пожежна сигналізація, кількість вогнегасників нижча норми, а пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами та стволами.

У Любомльському дошкільному навчальному закладі №1 не перевірили на опір ізоляцію електромереж, недозабезпечили будівлю пристроями захисту від блискавки та вторинних її проявів, не обробили вогнетривким розчином дерев’яні конструкції горища, не обладнали будівлю автоматичною пожежною сигналізацією та не провели технічне обслуговування наявних вогнегасників.

Окрім того, у навчально-виховному комплексі селища Ратне дерев’яні конструкції горища не обробили вогнетривким розчином, не обладнали пожежною сигналізацією об’єкти, не влаштували пожежну водойму, а вогнегасники не направили на технічне обслуговування.

У Рожищенському коледжі Львівського НУВМ та БТ ім С.З. Гжицького не проведена перевірка стану вогнезахисного покриву (просочення), електромережа не перевірена на омічний опір ізоляції, відсутній блискавкозахист над будівлею, не введена в експлуатацію система автоматичної пожежної сигналізації.

За результатами перевірок керівникам установ і закладів вручають приписи з термінами для усунення виявлених порушень правил пожежної безпеки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні