--> Квартирна «халява»: Хто із волинських поліцейських отримав житло? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Квартирна «халява»: Хто із волинських поліцейських отримав житло?

4
0
Квартирна «халява»: Хто із волинських поліцейських отримав житло?
Правоохоронні органи – одне із небагатьох робочих місць, де працівники можуть сподіватися на допомогу із житлом.

Торік 12 працівників Головного управління Національної поліції у Волинській області таку допомогу отримали. Більшість – у вигляді службових квартир на час роботи в «органах». Проте деякі щасливчики дістали безкоштовні квадрати від поліції у власність. Цікаво, що в деклараціях саме цих «щасливчиків» – і солідні грошові заощадження, і автівки, записані на родичів, і навіть шокуючі суми допомоги при виході на пенсію – понад 130 тисяч гривень…

Що в деклараціях волинських поліцейських, які отримали халявне житло – в матеріалі видання «Волинь24».

ЯК ВИДІЛЯЛИ?

Як повідомили у волинській поліції у відповідь на запит, впродовж 2017 року квартири отримали 12 працівників. Спершу рішення про виділення житла приймала спеціальна житлова комісія при управлінні, а затим – виконком Луцької міськради.

Квартири виділяли «порціями». Найбільше – вісім квартир – надали наприкінці квітня (рішення виконкому № 199-1 від 28.04.2017 р.), по одній квартирі видали у серпні та вересні (рішення № 477-1 від 17.08.2017 р. та № 555-1 від 22.09.2017р.), а також іще дві квартири – у грудні (рішення № 758-1 від 06.12.2017 р.).

Восьмеро працівників отримали житло як службове, тобто – матимуть право тут перебувати, поки будуть працювати в поліції. Іще четверо квартири отримали у власність.

СЛУЖБОВЕ НЕНАЗАВЖДИ

Із восьми працівників волинської поліції, які отримали службові квартири, лише один не вказав це житло в декларації.

Старший інспектор Віктор Кокоша отримав однокімнатну квартиру площею 45,4 квадрати у квітні минулого року, проте не зробив про це запис в декларації.

Однокімнатні квартири у користування також отримали: начальник оперслужби Ілля Яциняк (49,9 квадратів), старший інспектор роти спеціального призначення «Світязь» Сергій Зиза (50 квадратів), заступник начальника відділу управління карного розшуку Олег Майко (46,1 квадрат) та завідувачка сектору правового забезпечення Оксана Забожчук (57,5 квадратів).

На двокімнатні службові квартири пощастило: начальнику управління протидії наркозлочинності Володимиру Костанюку (75,6 квадратів), начальнику відділу управління карного розшуку Володимиру Піддубному (66,2 квадрати) та керівнику кримінальної поліції Олегові Шукаловичу (81,7 квадрат).

Іншого житла, записаного на цих працівників поліції, в електронних деклараціях та Державному реєстрі нерухомого майна – немає.

Проте більшість працівників мають земельні ділянки, які отримали в 2015-2016 роках, ймовірно, як учасники АТО. Віктор Кокоша має 20 соток у селі Затурці Локачинського району, Сергій Зиза – 12 соток в селі Мельники Шацького району, Олег Майко – 10 соток у селі Пульмо Шацького району, Володимир Піддубний – 12 соток в селі Промінь під Луцьком.

БО НОМЕР №1

Заступник начальника інспекторського відділу управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Сергій Шевчук перебував на квартирній черзі із 2001 року і був під №1 у «внутрішній», поліцейській черзі на позачергове отримання житла.

У квітні 2017 року Сергієві Шевчуку виділили двокімнатну квартиру площею 80,6 квадратів. У декларації вказано, що право на житло поліцейський розділив порівну між собою та двома синами.

Також Сергій Шевчук є власником 12 соток у селі Пульмо Шацького району, які отримав у 2016 році, ймовірно, як учасник АТО.

Поліцейський задекларував автомобіль Сеат Альхамбра 2012 р.в., який у березні минулого року придбала Шевчук Любов Олексіївна. Про те, хто ця жінка і чому її майно декларує поліцейський – в декларації не вказано, як і не зазначено імені дружини у списку членів сім’ї. Також у декларації не записана вартість, за яку придбали автомобіль. На сайтах із продажу б/в авто вартість Сеат Альхамбра 2012 р.в. становить близько 17 тисяч доларів.

Торік Сергій Шевчук заробив 149 тисяч гривень, також отримав 4,2 тисячі благодійної і соціальної допомоги. Крім того, поліцейський вказав готівкові заощадження у розмірі 185 тисяч гривень.

ОТРИМАЛА І ПРОДАЛА?

Заступниця начальника відділу режиму та технічного захисту інформації Ольга Трохимчук отримала двокімнатну квартиру площею 63,6 квадратів у серпні минулого року.

У декларації право на житло записане на працівницю поліції та її доньку.

З іншого майна в поліцейської – дачна ділянка 7 соток у селі Кульчин під Луцьком, власницею якої вона є із 2008 року.

У 2014 році жінка придбала автомобіль Рено Кангу 2011 р.в. за 65 тисяч гривень.

Зарплата Ольги Трохимчук торік становила 151 тисячу гривень, у чоловіка Володимира на посаді в Регіональному сервісному центрі – 125 тисяч гривень.

З інших доходів, вказаних у декларації – відчуження нерухомого майна. По-перше, родина продала нерухомість, що спільно належала Ользі, Володимиру та доньці Дарині, отримавши по 63,6 тисячі гривень кожен.

По-друге, у декларації зазначено, що було відчужено нерухомість, яка належить Ользі Трохимчук та доньці Дарині (як і нова квартира) на користь Христюка Олексія Антоновича та отримано за це 50 тисяч гривень.

У родини – чималі готівкові заощадження: 170 тисяч гривень та майже 9 тисяч доларів.

Ольга Трохимчук підтвердила, що отримала квартиру, зауваживши, що перебувала на квартирній черзі із 1994 року. А от пояснити відчуження майна, про яке йдеться в декларації, жінка не змогла. «Я не розумію, що ви саме маєте на увазі, і зараз не маю доступу до інтернету, щоб переглянути декларацію», – сказала працівниця поліції.

ПЕРЕД ПЕНСІЄЮ

За тиждень перед тим, як вийти на пенсію, у вересні ззаступник начальника відділу забезпечення безпеки дорожнього руху Юрій Поліщук отримав двокімнатну квартиру площею 78,1 квадрат.

У декларації екс-поліцейського вказана й інша нерухомість у Луцьку: земельна ділянка 96 квадратів та гараж, а також 10 соток, оформлені на дружину Оксану. У 2015 році Юрій Поліщук отримав дві ділянки по 12 соток, ймовірно, як учасник АТО: в селі Озерце Ківерцівського району та в селі Крупа під Луцьком.

Крім того, поліцейський пенсіонер задекларував на дружину недобудований будинок площею 235 квадратів та автомобіль Toyota Yaris 2008 р.в., який купили у 2016 році (вартість покупки в декларації не вказана).

Заробітна плата Юрія Поліщука за неповний рік роботи становила 109 тисяч гривень. Також він отримав 136 тисяч гривень допомоги при виході на пенсію та 20 тисяч гривень пенсії. Дружина заробила 82 тисячі гривень на посаді в міській бібліотеці.

СЛЮСАР-ЩАСЛИВЧИК

У листопаді минулого року управління волинської поліції передало у власність двокімнатну квартиру площею 69,7 квадратів Струку Олександру Івановичу.

Декларація вказаної особи відсутня в Єдиному державному реєстрі декларацій.

Як пояснили у секторі комунікації ГУ НП у Волинській області, в поліції є працівник із таким ім’ям. Він працює слюсарем із ремонту автомобілів і тому не є суб’єктом декларування.

Людмила ЯВОРСЬКА (Відділ журналістських розслідувань «Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
також люди
Відповісти
Згідний.але " начальника відділу"є" начальника відділу"
Відповісти
екс депутат, екс податківець сергій зиза кругом встиг, і на пенсію, і ділянку, і на блокпосту в тилу учасника отримав, і знову пенсія та ще квартира... лафа! ще й маршрутками займається
Відповісти
А що там з маршрутками за історія. Цікаво
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні