У Луцьку подорожчає вода

0
1
У Луцьку подорожчає вода
У Луцьку хочуть підвищити ціни на водопостачання та водовідведення на одну гривню.

Про це стало відомо під час обговорення коригування тарифів на водопостачання та водовідведення у ДКП «Луцькводоканал» у четвер, 5 квітня.

Зокрема, перший заступник директора ДКП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк зазначив, що у Луцьку найнижчі ціни на водопостачання та водовідведення. Він навіть приклади вартості цих послуг у сусідніх країнах, зокрема у Польщі ці водовідведення та водопостачання вартує 68 гривень, у Литві – 84 гривні, а у Болгарії – 36 гривень.

«В той же час поляки використовують майже 60 кубічних метрів води, Литва – 49, а Болгарія – 91 кубічний метр води, в той час, коли Луцьк 108 метрів кубічних. Фактично різні ціни, різне використання, але навантаження на бюджет домогосподарства однаковий», - каже Віктор Гуменюк.

Так, ДКП «Луцькводоканал» запропонував відкориговані ціни. На водопостачання – 5 гривень 84 копійки та на водовідведення 5 гривень 96 копійок, що практично на гривню дорожче попереднього тарифу. Централізоване водопостачання вартуватиме 5 гривень 84 копійки, постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових мереж) – 6 гривень 43 копійки, а постачання водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових мереж) – 6 гривень 42 копійки.

«Ми вимушені були піти на коригування тарифу. Якщо не зробимо, будемо економити, а це неприпустимо. Ми повинні забезпечити 24 години на дубу всіх мешканців Луцька, та прилеглих сіл водою. Через низьку заробітну плату за минулий рік ДКП «Луцькводоканал» втратило 90 працівників. Ми вимушені коригувати ціни через те, що на ринку зросли ціни на сіль, яку ми використовуємо для знезараження води. Відбулося збільшення податку на землю, який ми вимушені сплачувати», - пояснив Віктор Гуменюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні