«Набридло воювати з вітряками», - Імберовський пояснив, чому пішов із «Самопомочі»

0
1
«Набридло воювати з вітряками», - Імберовський пояснив, чому пішов із «Самопомочі»
Михайло Імберовський прокоментував своє рішення про припинення членства в політичній партії "Об'єднання "Самопоміч".

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Михайло Імберовський каже, що після революції гідності він не міг бути стороннім спостерігачем і вибрав «Самопоміч», тому що ідеї, які декларувались, були досить близькі та подобались йому.

"Після знайомства із активом партії у Львові, я долучився до однієї з них, які створювались в Луцьку, вибрав для себе напрямок енергоефективність і пішов з ним до людей, адже у квітні 2014 був перший серйозний стрибок на енергоносії в Україні, так народився проект "Енергоощадне місто", результатом якого було встановлення десятків лічильників тепла у багатоповерхівках Луцька, а також прийняття міськрадою програми співфінансування таких заходів у співвідношенні 40% - мешканці. а 60% - бюджет міста", - пише депутат.

"На жаль, протягом всього періоду мого перебування у САМОПОМОЧІ вже в статусі депутата я постійно був втягнутий в якусь мишину вовтузню", - стверджує Михайло Імберовський.

Депутат зазначає, що згідно із положенням про фракцію його обрали керівником фракції в обласній раді і це рішення затвердив центральний виконком партії. Однак окремим його однопартійцям таке рішення не сподобалось і замість порозуміння та злагодженої роботи час витрачався далеко не на генерацію спільних напрацювань у вигляді проектів рішень, а на тлумачення внутрішньопартійних документів, з якими перед виборами всі були цілковито згідні.

"Врешті два депутати вийшли з фракції, таким чином розваливши її. Політрада партії, не зважила це порушенням партійної дисципліни, а навпаки піддалась тиску цих депутатів і дозволила їм створити нову фракцію", - пише Михайло Імберовський.

"Парадокс, але в обласній раді я знаходжу порозуміння і взаємодію з депутатами усіх політичних сил, які там представлені, крім депутатів від Самопомочі. Проте найбільшим розчаруванням в партії для мене стали відхід від декларованих принципів демократичності... За Статутом партії – всі керівні органи від низу до верху мають обиратись шляхом відкритого голосування і прозоро, а отже демократично! На жаль, як показала практика, в Самопомочі ці процеси стали на шлях, що протилежний розвитку", - ділиться досвідом депутат.

Михайло Імберовський каже, що процес обрання голови волинської "Самопомочі" у 2017 році був розтягнутий майже на півріччя і супроводжувався різким збільшенням кількості членів партії і осередків, грудневими виборами керівника.

"Насамкінець нещодавнім рішенням центрального виконавчого комітету партії про призначення на Волині в.о. голів обласного і міського осередку…. І це, нажаль, не лише на Волині... То про яку демократію може бути мова?", - обурюється депутат.

Лідер САМОПОМОЧІ Андрій Садовий неодноразово у своїх виступах наголошував: "Місцеве самоврядування – це люди, які готові служити громаді!", і для мене це було усі ці роки, є і буде НАЙБІЛЬШИМ МОЇМ ПРИОРІТЕТОМ!!! Тому я кажу, що втомився боротись із вітряками, я хочу служити громаді, а вже вона нехай вирішує, чи достойний я бути її представником у виборчих органах влади.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні