Сморід за кілометр: чи буде у луцькому парку цивілізований туалет. ФОТО

3
0
Сморід за кілометр: чи буде у луцькому парку цивілізований туалет. ФОТО
У луцькому центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки – лише один громадський туалет. Та й той – у катастрофічному стані.

Будівля, що на території парку атракціонів давно потребує ремонту. Потріскана плитка, відсутність води та жахливий сморід, який чутно за кілька десятків метрів. Реалії, через які чимало лучан воліють не заходити у громадську вбиральню, а справляти свою нужду деінде – в тому числі у кущах.

ДИВИТИСЬ ТАКОЖ: У луцькому парку в туалет ходять «під ялинки». ВІДЕО

ВОДА БУДЕ, А ОТ КАНАЛІЗАЦІЯ - НІ


У мерії кажуть, що воду до туалету проведуть, однак глобальних змін не планують.

«Є в планах провести нову гілку водопроводу, в тому числі – до туалетів. До початку сезону не встигнемо, але до кінця року можна. Скільки це коштуватиме – поки невідомо», - розповів директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Юрій Крась.

З його слів, туалет у парку до каналізації не під’єднаний, під ним – вигрібна яма. І поки цю ситуацію змінювати не будуть.
Сморід чутно здалеку
Сморід чутно здалеку


РАНІШЕ БУДІВНИЦТВО КАНАЛІЗАЦІЇ ПЛАНУВАЛИ


Водночас екс-заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця каже, що будівництво каналізації свого часу таки планували.

«Це не робиться за один-два роки, це були плани довгострокові. В концепції, яку ми затвердили, планувалось провести каналізацію від вулиці Глушець, за зоопарком, вздовж дамби. Протягом 18-19 років це можна було зробити», - зазначає екс-чиновник.

З його слів, ще один варіант – підключити громадський туалет до каналізації спортивного товариства «Спартак». Однак, тут теж є свої нюанси – каналізація в поганому стані, а керівництво «Спартака» не надто зговірливе у цьому питанні. Свого часу довелось немало посперечатись про підключення до цієї каналізації зоопарку. До того ж, щоб зробити реконструкцію цієї мережі, потрібно повністю розрити доріжку парку.

«Ремонт останньої потягнув би навіть більше грошей, ніж будівництво нової гілки каналізації», - переконаний Юрій Моклиця.

«Але на перспективу повинна бути каналізація. Тут виходу іншого нема», - додає колишній зам мера.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ось що смердить на весь луцьк а ви шукаєте ночами. ночами треба іншим займатися
Відповісти
Який жах. А спеціальне спорядження для відвідування будуть видавати?
Відповісти
При всьому моєму критичному ставленні до “молодої команди” Ігоря Палиці, яка зараз господарює у місті, я визнаю: рішення займатися туалетами – не вдале
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні