«Менше користуйтесь пакетами!» - голова громади на Волині в шоці від сміттєзвалища

3
-3
«Менше користуйтесь пакетами!» - голова громади на Волині в шоці від сміттєзвалища
Голова Княгининівської ОТГ шокована від стану сміттєзвалища у Брищі. Вона закликає лучан менше користуватись поліетиленовими пакетами.

"Після чергового відвідування сміттєзвалища в Брище, хочу закликати всіх, хто мене читає і особливо жителів міста Луцька: зменшіть використання пакетиків і пакетів з поліпропілену та інших упаковочних матеріалів!" - пише Олена Твердохліб на своїй сторінці у Фейсбуці.

А також додає: "Якщо ми будемо рухатись таким темпом і захоронювати таку кількість цих пакетів, наші нащадки не тільки будуть помирати від раку та інших невиліковних хвороб, а взагалі перестануть народжуватись".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Брищі не прийматимуть невідсортоване сміття

Натомість у коментарях під дописом волиняни пишуть, що використання пакетів відбувається через відсутність альтернативи.

"А є альтернатива? Ви цікавилися, чи всі магазини пропонуть паперові пакети? Ой, далеко ні... Кожен касир: "пакет потрібен?" кожен продукт - сам важ, пхай в окремий пакетик. На базарі - те ж саме", - коментує Юрій Ричук.

За його словами, "лучан закликати - як з вітряком воювати". Тож він зазначає, що варто пропонувати міській владі якусь комплексну дієву екологічну програму.

Натомість Юрій Червоний пише, що альтернатива є - купити багаторазові торбинки і коробочки і носити їх з собою.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На волинському сміттєзвалищі не прийматимуть сміття з «чужих» сіл

Тим часом Валерій Пельц вважає, що касирів потрібно штрафувати за те, що вони кожен товар кладуть в окремий пакетик.

"Потрібно просто від них відмовлятись.Якщо купують один огірок чи один помідор,цінник можна і на них наклеїти", - відповідає йому Олена Твердохліб.

А ось Анатолій Кмитко пропонує звернутись до Верховної Ради із пропозицією ввести податок на поліетиленові пакети, як це зробили, наприклад, у Греції.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може краще переробляти таке сміття?
Відповісти
Сходи вже до психіатра, нехай в реальність поверне!
Відповісти
а ще закликати не їздити на авто і не їсти горох, бо це забруднює повітря
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні