Регіональні газети не повинні йти до влади з протягнутою рукою, - медіа-експерт

0
5
Регіональні газети не повинні йти до влади з протягнутою рукою, - медіа-експерт
Роздержавлені регіональні видання можуть співпрацювати з владою, однак не повинні від неї залежати, - переконаний експерт спільної програми ЄС та РЄ «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні» Валерій Горобець.

Про це медіа-тренер розповів Волинь24.

Нагадаємо, у п’ятницю, 30 березня, у Луцьку відбувся семінар для редакторів державних та комунальних ЗМІ Волинської та Рівненської областей.

Зокрема на заході говорили про економіку реформованих видань.

Експерт спільної програми ЄС та РЄ «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні» Валерій Горобець вважає, що у реформованих ЗМІ повинно бути три джерела доходів. Перше з яких – власні надходження.

«Газетам потрібно заробляти, підвищуючи якість продукту. Хорошу газету купуватимуть за високу ціну. Тому продаж повинен бути основним джерелом доходу», - переконаний експерт.

З його слів, на другому місці повинні бути доходи від реклами, а на третьому – від висвітлення діяльності влади.

«Влада повинна висвітлювати свою діяльність, звітуватись перед людьми. Чому цього не робити на договірних засадах? Потрібно розуміти, що це зовсім інша філософія грошей. Якщо раніше влада була засновником видання і фактично дотувала бюджетними грошима газету, то зараз ми надаємо послуги і заробляємо гроші», - зауважив Валерій Горобець.

«Раніше ми йшли до влади з протягнутою рукою, а тепер укладаємо договір і співпрацюємо. Тепер ми не повинні просити, тим більше, що це найменше джерело доходів», - додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні