У Луцьку не хочуть давати автономію школам, - Григоренко

0
-2
У Луцьку не хочуть давати автономію школам, - Григоренко
Міста України почали впроваджувати автономію закладів освіти задовго до ухвалення Закону «Про освіту». Натомість Луцьк і досі пасе задніх у цьому напрямку.

Про це йшлося у четвер, 29 березня, під час круглого столу: «Автономія шкільної та дошкільної освіти: чому Луцьк досі пасе задніх?».

«Наприклад, не чекаючи нового Закону «Про освіту» Львів почав приймати автономію для закладів освіти», - зазначив експерт Волинського розвитку урядування Сергій Григоренко.

Начальник управління освіти Львова Зоряна Довганик розповіла, що децентралізація шкіл там розпочалася задовго до прийняття законодавчих змін. 50 % шкіл уже у 2017 році вели самостійну фінансову діяльність. Нині із 117 шкіл лише 10 – централізовані.

«Це пов’язане з тим, що вони шукають кваліфікованого бухгалтера. Є проблема у кадрах. Сподіваюсь, що до кінця навчального року цей процес завершиться», - зауважила вона.

За словами посадовиці, у Львові на шість районів є лише три відділи освіти. Штат також значно зменшили: якщо раніше в одному відділі було 5 фахівців, то тепер 5 людей працює на два відділи. Також у Львові не проводять планові перевірки навчальних закладів.

«Заклади освіти співпрацювали у тандемі з владою, тому ми прийшли до таких новацій. Міська влада підтримала процес автономії», - додала Зоряна Довганик
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні