Управління освіти тепер не потрібне, - Моклиця про новий освітній закон

1
19
Управління освіти тепер не потрібне, - Моклиця про новий освітній закон
Експерт Волинського центру розвитку урядування Юрій Моклиця каже, що новий закон «Про освіту» не передбачає існування такої структури, як управління освіти.

Про це йшлося у четвер, 29 березня, під час круглого столу: «Автономія шкільної та дошкільної освіти: чому Луцьк досі пасе задніх?».

Юрій Моклиця зауважив, що в новому законі «Про освіту» не передбачений жорсткий вплив держави на цю галузь, він дає фінансову автономію, можливість вирішувати, використовувати централізовану бухгалтерію або ж свою.

Також закон «Про освіту» передбачає можливість приймати участь в тендерних закупівлях товарів і послуг, самостійно обирати педагогів, а також не передбачає такої структури, як управління освіти.

«Тепер управління освіти має перетворитися на сервісну службу, допомагати. Закон не забороняє ліквідувати управління освіти», - наголосив Моклиця.

Юрій Моклиця наголошує, що міська рада відтепер не може проводити перевірки, впливати на заклади освіти.

«Вона лише затверджує установчі документи, створює інклюзивно-
освітнє середовище, укладає договір із керівником освітнього закладу. Кожен заклад, який хоче бути автономним, повинен мати свій статут. Однак вони залишаються у старій редакції, де вказано, що заклади освіти підпорядковуються міській раді та управлінню освіти», - додав експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
19

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А він правий на 100%!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні