Волинян закликають відмовитись від пластикових квітів на кладовищах

4
3
Волинян закликають відмовитись від пластикових квітів на кладовищах
Зберегти природу, відмовившись від штучних квітів на кладовищах закликають волинян.

Про це у групі "Боратин 24" в Фейсбуці пише Ярослав Черняк.

"Вже продають пластикові квіти для гробків. Звертаюсь до кожного з вас, подумайте 100 раз перш ніж придбати, і розкажіть своїм близьким та знайомим" - йдеться в повідомленні.

"Ви думаєте про дань традиції і померлих, а чи думаєте про живих? Про ваших дітей, онуків, правнуків. Що ви їм залишаєте? Яку природу та екологію? Пластик розкладається щонайменше 100 років! 100!!!! А скільки тонн цього яду щороку несуть на могили? А скільки шкідливих, смертельних речовин ми отримуємо при спаленні цих "красивих" квітів. Чому хворіють діти? А що ми їм даємо? Отруєні воду, землю і повітря? Бо що люди скажуть?" - пише автор посту.

Альтернативою штучним квітам на могилах можуть стати паперові квіти, свічки, хвойні живі вінки, живі квіти та вінки з них, сухоцвіт. Також можна посадити живі квіти на могилу, засіяти її газонною травою. У коментарях також пишуть, що можна роздати людям пакунки або просто прочитати молитву.

Волиняни підтримали таку пропозицію:

"Наші люди так роблять через банальну лінь. Бо живі квіти треба доглядати, газон підстригати, заморочуватися над цим в кінці кінців, а так квітка простоїть майже рік однакова, створюючи ілюзію доглянутості" - пише Katia Babinchuk.

"Живі квіти і вінки з хвоі ,це традиція з прадідів. Чудово для відновлення!" - зазначила Оксана Радь.

"Це дійсно проблема, напевно, мало хто з нас бував на сміттєзвалищах і тому не задумуючись це робимо. Мені відомо, що частина священників також закликають не купувати пластикових квітів, але мало хто прислуховується влаштовуючи змагання - у кого більше" - пише Власюк Людмила.

"Якщо хочете придбати цю смертоносну "красу" краще дайте ці кошти на лікування хворої дитини, чи милостиню потребуючих. Це більше допоможе мертвим і дасть ліпше майбутнє нашим нащадкам" - підсумували у пості.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще відмовтесь від пластикової тари, поліетиленових кульків. Це набагато більша екопроблема. Це вже "модно" чіпати цю тему весною.
Відповісти
Зайшла взимку до сільсьго храму і чуть не впала коли побачила кілька десятків живих троянд.Храм не опалюється.Знайомі говорили,що кілька днів тому стояли орхідеї.Так це красиво,але скільки коштує така краса на кожну службу,бо жива квітка довговічна.Так само і на кладовище,ми хочемо щоб було красиво чим подовше.Так,на кожній могилі є посаджені якісь квіти,однак як цього року Пасха рання,як знайти альтернативу?Живі квіти,хвойні вінки,Ви ціни бачили?Не думаю,що якась бабуля піде купувати живі квіти,для того щоб приукрасити могилу померлих.Давайте реально дивитись на речі.Ну легше піти купити штучний букетик за 20-30 гривень,ніж такий же тільки живий за100,в кращому випадку.
Відповісти
Коли вже почнемо сміття переробляти? А то давайте від того відмовимось давайте від того... так у середньовіччя скотимся бо там була чиста природа...
Відповісти
таа посадіть на могилах де є земля багаторічні квіти, які цвітуть ранньою весною- підсніжники, крокуси, фіалки і т.д. літом , осінню- хризантеми, .... мізки включайте, шановні
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні