Слідами Кемерово: чи готові луцькі розважальні центри до пожеж

6
12
Слідами Кемерово: чи готові луцькі розважальні центри до пожеж
25 березня світ сколихнула масштабна трагедія – у торговому центрі «Зимняя вишня», що у російському місті Кемерово, виникла пожежа. Загинуло понад 60 людей, із них 41 - діти, більше десятка госпіталізували, деякі тіла досі лишаються під завалами. Що стало причиною пожежі поки невідомо.

Очевидці кажуть, що у торговому центрі не спрацювала сигналізація, багато відвідувачів магазину були заблокованими всередині. Пожежні змогли зайти в усі приміщення лише через 12 годин після початку загорання.

«Волинь24» поцікавилося, чи готові торгово-розважальні заклади Луцька до подібних надзвичайних ситуацій.


«ПОРТСITY»

У торгово-розважальному центрі «ПортCity», що на вулиці Сухомлинського, кажуть, «він побудований з використанням надсучасних технологій з пожежогасіння та протипожежної безпеки». Сигнальні датчики спрацьовують навіть на дим від цигарок.

«Час евакуації з моменту повідомлення про пожежу – 7 хвилин. Також проводяться усі необхідні заходи, аби попередити надзвичайні ситуації», - зазначили у «ПортCity».

Так, у квітні 2017 року працівники СБУ та поліції разом із вибухотехніками позапланово перевірили заклад щодо попередження надзвичайних ситуацій. Усі служби спрацювали ефективно.

Окрім того, кожні три місяці у торгово-розважальному центрі проводять обов’язкові навчання з протипожежної безпеки серед керівників та персоналу закладу, які не залежать від графіку державних перевірок.

«ПРОМІНЬ»

Директор розважального центру «Промінь», що на проспекті Президента Грушевського, Дмитро Грелюк нагадав, у грудні 2017 року у розважальному центрі відбулися масштабні протипожежні навчання.

«Ми відтворювали події дуже схожі на ті, що відбулися у місті Кемерово. Була імітація пожежі у великому кінозалі. У нас швидко спрацювали сигналізація, охорона, пожежники, які одразу евакуювали людей. Система пожежогасіння була готова до включення, тобто, пожежу змогли б загасити у всьому комплексі», - розповів Грелюк.

Він наголосив, що рятувальники поставили найвищу оцінку «Променю».

«У нас є необхідні вогнегасники, пожежні рукави, які підключені до води. Ми готові постійно проводити такі навчання, бо це безпека наших гостей. Ми готові до таких моментів», - підсумував Дмитро Грелюк.

«АДРЕНАЛІН CITY»

У спортивно-розважальному комплексі «Адреналін Сity», що на вулиці Карбишева, запевняють, що теж регулярно проводять протипожежні навчання.

«Останні навчання відбулися 20-го лютого. На загальних зборах колективу ми випробовували вогнегасники, пожежники перевіряли наявність всіх схем евакуації, доступ до пожежних виходів, нас вчили надавати першу медичну допомогу», - розповів керівник відділу маркетингу Костянтин Островський.

Надія МІЩУК («Волинь24»)
Передрук заборонено
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Господи помилуй
Відповісти
У Кемерово перебудували з приміщення фабрики, тому не відповідало стандартам.
Відповісти
Адреналін теж перебудований
Відповісти
Хрін воно спрацює. Баригі економлять на таких речах. Повірку датчиків потрібно робити раз на рік, вона грошей коштує. Тай повірка у нас фіктивна. Від кацапів ми не далеко втікли в цьому питанні.
Відповісти
Дякую за корисну статтю.
Відповісти
А чому про Цум ні чого,не написано? Як ми знаємо,там в ріалії була пожєжа. Чі зможуть розблокувати ліфти,щоб люди вибрались з вітти? І в Порт Ситі і Цуме???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні