Нашу горілку оцінили в Європі, - керівник Луцького МПД ДП «Укрспирт»

2
2
Нашу горілку оцінили в Європі, - керівник Луцького МПД ДП «Укрспирт»
Цьогоріч волинську горілку «Старожитня» почали продавати у німецьких супермаркетах. По 450 гривень за пляшку! Це справжній прорив для луцького виробника, який ще кілька років тому зупиняв свою роботу через економічні труднощі.

Керівник Луцького МПД ДП "Укрспирт" Денис Шмаров розповів «Волинь24» про вихід на європейський ринок, купівлю іноземного обладнання та особливості виробництва одного з найякісніших українських спиртів.


У ПЛАНАХ - РЕАЛІЗАЦІЯ ГОРІЛКИ В ІСПАНІЇ

- Волинську горілку «Старожитня» цього року почали продавати у Німеччині? Як вдалось вийти на європейський ринок?

- Компанія «Максіфуд» вийшла на "Укрспирт" та виявила бажання реалізовувати нашу державну горілку на теренах Німеччини. Після зустрічі прийняли рішення підписати контракт та постачати наш продукт. Зараз успішно продаємо горілку «Старожитня», наступною буде «Наша воля».

- Користується волинська горілка попитом у Європі?

- Наші партнери створили спеціальну фокус-команду для реалізації волинської продукції. Щодня спілкуємось з представниками, дізнаємось про результати. Відгуки про нашу горілку лише позитивні. Поступово вона з'являється у нових магазинах. Незабаром у Німеччині відбудеться великий ярмарок, на якому представимо і нашу продукцію.

Це говорить про те, що наша горілка якісна і вже припала до душі європейцям.

- У Німеччині пляшку продають за 450 гривень? Чому така ціна?
- Так, ціна пляшки - близько 14 євро. Але деякі магазини продають дешевше, тому що у кожного своя націнка. Основна причина такої високої ціни - це акцизний збір, який у Німеччині становить аж 6-7 євро за пляшку. Також високі витрати на логістику.

- Ще в якісь країни експортуєте горілку? Плануєте розширювати ринок збуту?

- Наразі ведемо перемовини з представниками іспанських компаній. Сподіваємось, усе вдасться і невдовзі смакувати волинську горілку зможуть й мешканці цієї країни. Поступово завойовуємо довіру європейських споживачів. На власному прикладі показуємо, що "made in Ukraine" - це якісно і смачно.



КОМБІНАТ КУПУЄ НОВЕ ЄВРОПЕЙСЬКЕ ОБЛАДНАННЯ

- На початку року ви розповідали журналістам про те, що плануєте оновити горілчаний та спиртовий цехи. Коли цього можна чекати?

- Наразі ремонт відбувається в обох цехах. Аби вийти на новий якісний рівень, ми купили нове італійське обладнання.

До речі, на останній дегустаційній комісії наш спирт увійшов до трійки найкращих в Україні. Це наша гордість. А після запуску оновленого спиртового цеху плануємо зайняти перше місце в Україні за якістю.

Спиртовий і горілчаний цехи - це «серце» заводу. Тому вкрай важливо оновити обладнання у них.



- Зараз де в Україні можна купити волинську горілку?

- На теренах Волинської області, а також Тернопільської, Львівської та Рівненської. Хоча у планах - реалізація у всіх областях України. На кінець 2018 року хочемо зайняти хоча б 5% ринку, а це, повірте, немало.

- Які торгові марки зараз найпопулярніші?

- Найпопулярніші наші торгові марки - це «Старожитня» і «Наша воля». Також волиняни полюбляють «Віче». До речі, це горілка з довгою історією. Через економічні труднощі з 2011 по 2016 роки ми її не випускали. Але дуже радіємо з того, що вдалось відновити виробництво. Адже "Віче" - це дуже якісна горілка. До того ж її розливають в пляшки з оигінальним дизайном. Вона виділяється на полицях магазинів.

- Легендарну «Поліську» випускаєте?

- На жаль, "Поліську" ми перестали випускати. Наразі торгова марка не належить державному підприємству «Укрспирт».

- Яка ціна вашої горілки?

- 79 гривень 90 копійок за півлітрову пляшку.

ЗА 70 РОКІВ РОБОТИ НА ЗАВОДІ НЕ ВИКОРИСТОВУВАЛИ ШТУЧНИХ ДОМІШОК

- Чи можна сказати, що ваша горілка повністю натуральна?

- Ми працюємо лише з натуральними інгредієнтами. За 70 років існування підприємства не вироблялась горілка з штучними ароматизаторами чи іншими речовинами.

Наприклад, для горілки «Наша воля» на калгані використовуємо виключно натуральний корінь калгану, з якого виготовляємо ароматний спирт. Тому - лише природні продукти.



- За якістю вона може конкурувати з європейською?

- Всі знають, що український спирт - один з найкращих у світі і наша горілка тому приклад. Доказ цьому - позитивні відгуки від наших європейських партнерів.

Підприємство працює стабільно і професійно. Ми докладаємо максимум зусиль, аби зберегти гідну репутацію виробника якісних міцних напоїв та надійного партнера.

- Фірмовий магазин працює?

- Так, звичайно. Магазин на вулиці Ковельській у Луцьку працює у звичайному режимі. Маємо багато постійних покупців. Люди спеціально приїжджають, аби купити волинський продукт. Також популярністю користується сувенірна продукція.

- У 2014 році виробництво запрацювало після довгого простою. На дворі – 2018, але криза в країні продовжується. Наразі бізнес прибутковий?

- Тяжко було відновити роботу цехів. Ритмічної роботи не було, але ми старались. Люди отримували заробітну плату без затримок навіть в часи простою. Саме завдяки цьому роботу і вдалось відновити, адже ми зберегли головне - колектив.

Наразі підприємство прибуткове, тому і з'явилась можливість оновити обладнання. Робота є, а отже є і майбутнє.

- Скільки у вас працівників, з яким графіком працюєте?

- Загалом у горілчаному та спиртовому цехах працює 150 людей.

Зараз, через ремонт, частина працівників пішла у відпустку, частина - працює неповний робочий день.



- Якщо не секрет, яка середня зарплата?

- При повному робочому дні зарплата працівників - від 8 до 9 тисяч гривень.

- Цього року не планується знову підвищити акцизи на алкоголь? Як це впливає на виробників горілки – не шкодить? Адже чим більші ціни, тим менше українці купують «легальну» горілку.

- Як правило, акциз піднімають або з 1 березня, або з 1 квітня. На мою думку, піднімуть або трошки пізніше, або взагалі цей рік пропустять. Горілка зараз і так недешева.

Так, на жаль є місце контрафакту. Але люди повинні зрозуміти, що якісний продукт не буде дешево коштувати. За якість потрібно платити.



Наприкінці додам, що Луцький МПД ДП "Укрспирт" - це єдине підприємство, яке поєднує і спиртове, і горілчане виробництво.
Основа хорошого спирту – вода. Якості останньої на підприємстві приділяється особлива увага. Проводяться спеціальні очистки, щоденні лабораторні перевірки. Тож і в якості волинської горілки можна бути впевненим на усі 100%.

Розмовляла Дар'я ОКРУЖКО



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це не прорив ,хто винен що наша гривня безцінна. При зарплаті німця в 5000 тис . євро . 14 євро це копійки. хороша горілка європейської якості гляньте скільки коштує . Тоді про ваші прориви пишіть .
Відповісти
Оце я знаю досягнення.Якщо нема чим,то хоч горілкою можна похвалитись.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні