--> З Ради - за ґрати: Савченко проведе ніч в ізоляторі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

З Ради - за ґрати: Савченко проведе ніч в ізоляторі

2
5
З Ради - за ґрати: Савченко проведе ніч в ізоляторі
Шевченківський районний суд Києва обере запобіжний захід стосовно народного депутата Надії Савченко.

Про це "Українській правді" повідомив прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

"Сьогодні Генпрокуратура подає клопотання і завтра суд буде визначатися щодо міри запобіжного заходу", – спрогнозував речник ГПУ.

Таким чином затримана нардеп 22 березня ночуватиме в ізоляторі СБУ.

"Зараз Савченко знаходиться у відділі забезпечення досудового слідства СБУ. У присутності адвокатів їй вручили копію клопотання про обрання міри запобіжного заходу та допитують у якості затриманої особи", – зазначив Лисенко.

У четвер, 22 березня генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав та оголосив підозру народному депутату Надії Савченко.

Їй інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) ; ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 109; ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча); ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258 (терористичний акт); ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

У Верховній Раді генпрокурор презентував відеодокази причетності нардепа Надії Савченко до підготовки терористичного акту. За його словами, Надія Савченко і Володимир Рубан планували з Труханового острова розстріляти центр Києва.



Таким був останній виступ депутатки у парламенті:


Слідчі СБУ затримали нардепа Надію Савченко прямо в приміщені Верховної Ради. За 20 хвилин до затримання, Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури на зняття з Савченко депутатської недоторканності, її затримання й арешт.



В ізолятор разом із слідчими та журналістами Савченко пішла пішки.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай притримає місце для Луценка, Порошенка і т.д.
Відповісти
а де її волинський представник чому не голодує?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні