Художниця Алла Харчук презентувала у Луцьку проект «Поезія на полотні». ФОТО

10
3
Художниця Алла Харчук презентувала у Луцьку проект «Поезія на полотні». ФОТО
Луцька художниця Алла Харчук презентувала новий проект у арт-галереї «Луцьк». Цього разу – не сама, а з вихованцями власної художньої студії «Світ творчих людей». Мисткиня приурочила експозицію картин до Міжнародного дня поезії.

Ідея проекту полягала в тому, що діти малювали «поезію» на полотнах – передавали сюжети прочитаних віршів так, як вони їх бачать.

На полотнах юних художників ожили вірші волинських поетів Віри Барановської, Юлії Фінковської, Наталки Петрук, Ольги Ляснюк, Лєни Шторм, Антоніни Євтодюк, Миколи Мартинюка, Ніни Горик та Валентини Штинько.

Однак художниця не обмежилася географією Волинської області та використала у своєму проекті поезію киянки, членкині НСПУ Ніни Омріяної-Бай. До слова, особлива гостя спеціально прибула на відкриття виставки та привітала творчу малечу, подарувавши дітям власні книги.

Алла Харчук зауважила: намагалася максимально сприяти тому, аби юні художники виявляли самостійність та вмикали фантазію. Тож для багатьох поетів картини стали несподіванками, так як надали нових сенсів їх рядкам.

Після офіційної частини дійства дітлахи знайомилися з поетами, вірші яких оживляли на полотнах. Солодкий стіл та численні дружні фотосесії завершили презентацію проекту.



ШТОРМИ НА ПОЛОТНІ

Одне з полотен мальоване з вірша "Мої шторми" поетеси Лєни Шторм. Авторка картини - Христина Барабаш.

"Спершу можна подумати: до чого шторми до квітів? Але якщо пидивитися - можна побачити хвилю, яка трансформується у квіти" - пояснила задум твору поетеса.



Мої шторми

В моєму морі спокою нема,
Воно штормить з картин на синіх стінах,
Бо без штормів я – то уже не я,
Мені динаміка життєво необхідна.

Мої шторми – вони не руйнівні,
Хоча й навіюють романтику печальну.
Співають оду панночці-весні
Оті шторми, що максимум трибальні.

Мої шторми – гінці творчих ідей,
І у крамницях обминуть вас важко!
Від тих картин не відвести очей,
Де море гарне, мовби воно справжнє.

О, синє море! Чудо із чудес!
Скільки ж в тобі прихованої правди!
Ти, мов люстро незайманих небес,
Відображаєш незбагненні барви.

Дві авторки -полотна і вірша: Христина Барабаш і Лєна Шторм
Дві авторки -полотна і вірша: Христина Барабаш і Лєна Шторм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це діти з вадами розвитку?
Відповісти
з вадами розвитку той хто насмілюється критикувати щирість дітей...
Відповісти
не ховайтеся за спини дітей не спекулюйте дітьми
Відповісти
еммм, Юля Фінковська, Ніна Горик, Микола Мартинюк, Валентина Штинько - теж члени НСПУ, а не лише Ніна Омріяна-Бай. Крім того, Ольга Ляснюк - голова Волинської організації НСПУ. дивно, що можна писати інфу і не уточнити даних
Відповісти
діти пишуть серцем і емоціями,вони можуть відчути поезію,для них не важливо хто і з якої спілки,головне їхні роздуми...
Відповісти
Мені відомо, хто з волинських поетів та письменників - в НСПУ. Регалії наразі не є об'єктом матеріалу. Ніні приділена особлива увага, бо вона прибула з іншого міста як особливий гість, анонсований у такому статусі. І приналежність до НСПУ акцентована саме тому, аби показати, що цей гість обраний невипадково. Думається, серед краян люди, котрі є цільовою аудиторією, знають і без того, хто є у Волинській організації НСПУ та хто її очолює. Але, певно, комусь і в дитячому проекті хочеться показувати "біцепси".
Відповісти
Хтось працює,хтось критикує,але обмовляти дитячі проекти то вже якась така низькість. А той хто дійсно,щось робить немає часу на лавочках спостерігати за чиїмось життям.Дякую за гарні проекти,які все таки є в нашому місті.Браво усім і поетам,і дітям і автору!!!
Відповісти
Спасибі, та уточню одразу - коментар був від автора матеріалу (до якого власне закид), а не від авторки проекту.
Відповісти
Виставка чудова! Діти молодці,але чомусь ніхто про це не пише,концепція заходу дуже важлива...Діти читають книги,в той час коли вчителі скаржаться,як діти не люблять книги...А таки люблять,потрібен правильний підхід. А когось заїло,що про його титул не сказали,напишіть свої імена... І цікаво кому це відомо,про титули поетів,як не самим поетам...Дякуємо тим поетам,які уважили діток,і подарували їм свято!!! Дітки це запам'ятають на завжди!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні