Ми були безсилі, - медики про смерть породіллі з Волині

0
-2
Ми були безсилі, - медики про смерть породіллі з Волині
У справі про смерть породіллі із Любомля Юлії Оніщук з’явились перші офіційні висновки.

Своє слово сказала клініко-експертна комісія, яку скликали при Волинському управлінні охорони здоров’я. Обласні фахівці з акушерства та гінекології, анестезіології і хірургії аналізували дії колег з району, - йдеться у сюжеті Суспільного Волинь.

Нагадаємо, 9 лютого Юлія Оніщук народила третю дитину, однак втратила багато крові.

Аби врятувати маму трьох дітей, небайдужі жителі району здавали кров. Однак через три дні, 12 лютого, жінка померла. Родичі померлої породіллі з Любомля звинувачують лікарів у непрофесійності.

"Клініко-експертною комісією недоліків у наданні медичної допомоги Юлії Оніщук комісією не встановлено. Юлія Оніщук поступила з кровотечею і на момент поступлення у жінки був геморагічний шок, який і призвів до смерті", - каже головний спеціаліст з акушерства та гінекології управління охорони здоров'я Роман Савка.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Їхала в лікарню здоровою», - батьки про смерть породіллі на Волині

За словами Романа Савки, основною причиною смерті жінки стала травма селезінки.

"Інколи медики безсилі, і в даному випадку так і вийшло. Якби родичі можливо раніше повідомили про травму, ми б тоді зробили детальну ревізію органів черевної порожнини", - каже медик.

Детальніше - у сюжеті

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні