Рейтинг губернаторів-2017: Гунчик – на 14-му місці

2
5
Рейтинг губернаторів-2017: Гунчик – на 14-му місці
За результатами розвитку у 2017 році Волинь посіла 14-те місце серед українських регіонів.

Рейтинг губернаторів за результатами їх роботи минулого року оприлюднило видання Деловая столица.

У рейтингу порівнюються показники 23 мирних регіонів (без окупованих АРК і Севастополя й наполовину окупованих Донеччини і Луганщини) за 20 суспільно значимими критеріями. Усі цифри взяті зі зведень Держстату і його територіальних органів.

Говорячи про Волинську область, видання зауважує, що регіон зайняв останнє місце за динамікою роздрібної торгівлі: її обороти скоротилися на 5,8%, хоча в середньому по Україні вони виросли на 8,8%. А за динамікою експорту товарів і послуг область у п'ятірці гірших.

Окрім торгівлі, погано йде на Волині і будівництво. За динамікою будівельної продукції область зайняла передостаннє місце, допустивши падіння на 1%, тоді як у середньому по країні цей показник виріс на 26,3%. Також область у двійці гірших за динамікою смертності населення, у четвірці відстаючих - за притоком прямих іноземних інвестицій на одного жителя.

Серед досягнень області, зазначають автори рейтингу, - друге місце за динамікою чисельності штатних працівників (приріст на 0,6% у порівнянні із 2016 роком) і третє місце серед регіонів із найнижчою вимушеною неповною зайнятістю.

У новому році губернатор Володимир Гунчик (-15,5 бала) може розраховувати на покращення показників області у сфері будівництва завдяки капітальному ремонту дороги Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне, яку пообіцяли здати в експлуатацію до кінця року.

Ще один важливий об'єкт, запланований на Волині, - сміттєпереробний завод. Обіцяють, що він буде утилізувати до 200 тис. тонн побутових відходів у рік, а будувати його буде консорціум з українських, литовських і латвійських компаній. Підприємство побудують біля лінії високовольтних електропередач, щоб вироблена ним електроенергія ішла в загальну мережу країни.

За словами Гунчика, упродовж 2018 року заплановано не тільки зробити технічно-економічне обгрунтування, але й перейти до безпосередньої реалізації проекту. Утім, основні будівельні роботи на цьому об'єкті розгорнуться, імовірно, не раніше 2019-го.



Нагадаємо, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик підтвердив, що Кабмін підготував подання на призначення нового голови ОДА.

За інформацією ЗМІ, Президент України Петро Порошенко відвідає Луцьк 23 березня, аби представити нового голову Волинської ОДА.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Полішуки а ви замітили що у вас не має голови обласної ради і міської? І там сидить стадо мавп у піджаках а не депутатів. а ви усе Гунчик Гунчик...... з понеділка буде мусор Петя.
Відповісти
Може хоч той наведе порядок з укропами. А то вже плювати хочеться, дивлячись на той бардак.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні