У Волинському онкодиспансері закінчуються безкоштовні ліки. ВІДЕО

2
5
У Волинському онкодиспансері закінчуються безкоштовні ліки. ВІДЕО
У Волинському обласному онкологічному диспансері закінчуються безкоштовні ліки для хворих.

Поки що онкодиспансер має залишкові 484 тисячі гривень на цей рік для забезпечення безкоштовних ліків. Проте, цього вистачить максимум до літа, - йдеться у сюжеті "12 каналу".


У 2016-тому році закінчилась державна програма “Онкологія”. За нею і забезпечували частково онкодиспансери безкоштовними медикаментами. 2017 – лікували пацієнтів залишками ліків. Цього року отримали 1 мільйон 260 тисяч. Для області, де минулоріч діагностували майже дві з половиною тисячі нових випадків раку, це – дуже мало.

Коли “запас” скінчиться, пацієнтам доведеться оплачувати лікування самостійно. Хоча раніше державна програма покривала не всі витрати, проте, все ж лікування не лягало повністю на плечі пацієнтів. Трохи краща ситуація із фінансуваннями “чорнобильців”.

Та це не єдині проблеми, з якими зіштовхується медзаклад. Зношене устаткування, напіваварійний корпус, який вже давно потребує ремонту – на все це треба додаткові мільйони. Головний лікар каже: в обласній раді пообіцяли, що цьогоріч їм допоможуть придбати новий рентген-апарат та виділять додаткові гроші на обслуговування устаткування. Та остаточне рішення – за сесією облради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Супруниху і гройсмана розібрати на органи продати їх і закупити ліки. Один з цієї солодкої парочки клявся що покаже як треба керувати. Анонс був, справ немає.
Відповісти
Хм... А що у онкодиспансері ще є безкоштовні ліки?.. Взагалі хіба там є щось безкоштовне? Навіть лікарська совість там купується та продається за гроші...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні