--> Скільки у Луцьку безпритульних собак | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скільки у Луцьку безпритульних собак

0
-1
Скільки у Луцьку безпритульних собак
В середньому вулицями Луцька бігає близько чотирьох сотень безпритульних собак. Однак їх кількість постійно збільшують люди, які викидають тварин або відпускають їх на самовигул.

Про це Волинь24 розповіла директор комунального підприємства «Ласка» Богдана Новарчук.

З її слів, за минулий рік на підприємство потрапило 1194 тварини (949 відловили працівники, решту віддали люди), прилаштували у сім’ї – 1224 тварини (разом з тими, які потрапили у «Ласку» раніше), близько 50 померло, а 37 собак повернули на вулиці міста.

При цьому в середньому у місті залишається близько 400 дворових псів. Керівник «Ласки» каже, що забирати з вулиць усіх собак не можна, бо тоді у місто заходитимуть лисиці. Оптимально, аби собак було 200-250. Тоді вони нібито будуть непомітними для людей.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: За відлов одного собаки «Ласка» отримує 850 гривень

Раніше, каже Богдана Новарчук, більшість тварин після стерилізації і вакцинації повертали у місто, однак їх часто труїли та били, люди скаржились.

Тож у грудні 2016 року у луцькій мерії ухвалили Програму охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин.

Згідно з документом, собаку можна повернути на вулицю лише за умови, що він повністю соціалізований і є згода на це усіх мешканців будинку поблизу місця проживання чотирилапого.

«Підписи повинні збирати волонтери, які хочуть повернути собаку», - пояснює Богдана Новарчук.

«За минулий рік ми повернули на вулиці 37 собак. Але йдеться не лише про двори, а й про закриті підприємства, де вони нікому не заважають», - додає очільниця комунального підприємства.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні