--> Бродячі пси пошматували людей під церквою у Нововолинську | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Бродячі пси пошматували людей під церквою у Нововолинську

3
0
Бродячі пси пошматували людей під церквою у Нововолинську
Як мінімум двох жінок і дитину покусала велика зграя безпритульних псів у Нововолисньку біля Низкиницького монастиря.

Інцидент трапився у неділю, 18 березня, пише БУГ.

ХТО ЗА РУКУ, ХТО НА СПИНУ, ІНШІ ГРИЗЛИ ЗА НОГУ

Одна з жінок, яку звуть Катерина, йшла на службу Божу у монастир, коли на неї накинулися собаки.

“Було їх шестеро, усі – без кліпс (кліпсами комунальники маркують привитих і стерилізованих безпритульних тварин). Йшла по дорозі, якраз повз їхала машина, собаки почали гавкати. Людей поряд не було, я сама” – розповідає жінка.

“Пси всі разом накинулися – хто за руку, хто на спину, інші гризли за ногу. Був шок. Я просто стала, завмерла (читала десь, що так треба) і почала кричати. Вони порозбігалися”, – розповідає Катя.

Собаки повністю пошматували колготи та лишили укуси. Жінка не пішла на службу – звернулася до лікарні, де надали медичну допомогу, вкололи щеплення.



ПЕС ПІДБІГ І ВХОПИВ ДИТИНУ ЗА ШТАНИ

Інша постраждалана ім’я Алла розповідає, що після служби вийшла разом із 5-ти річною дитиною з церкви. Відразу біля входу на сина накинулися собаки. Їх було близько десяти.

“Пес напав і схопив дитину за штани, я його швидко забрала, а тим часом інший – вкусив мене за ногу. Їх було багато, я точно і не помітила яка це була, можливо велика рудого кольору” – розповіла мама.

“Відразу звернулася до лікарні, з великим укусом та подряпинами. Мені надали допомогу – обробили рану, зробили перев’язку”, – повідомила жінка.

Медики сказали, що потрібно робити щеплення від сказу: 5 уколів протягом 2-х тижнів. Алла погодилася.



У соцмережах люди повідомляють і про інші випадки недільного нападу собак біля монастиря.

"Сьогодні мою дитину також покусала собака біля монастиря, ми звернулись в лікарню де нам повідомили що ми вже треті" - пише користувачка Фейсбуку Люда Островська.

"Я вже за цей місяць мабуть раза 3 відганяла собак від дітей, які йшли до школи! Я теж замітила що їх багато,одна загавкає і починають всі збігатися!", - пише Тетяна Музичук.

ПРОБЛЕМА НЕ НОВА

До монастиря щосуботи ходять діти самі, в недільну школу. Батьки переймаються безпекою, адже періодично там гуляють пси зграями. Зазвичай вони гавкають на автомобілі, але жертвами нападів стають і просто перехожі.

Міська влада запевняє, що має укладений договір із луцьким комунальним підприємством “Ласка”. Спеціалісти цього підприємства приїжджають раз на місяць, виловлюють собак, стерилізують, одягають кліпси і випускають назад в місто.

Заголовне фото - ілюстративне
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поки влада з ласкою буде ля- ля вас ще не одна собака ... Дайте раду самі тим собакам, хто господар свою собаку на привязі тримає і годує, ... Шкода собак ім, а людей не шкода?
Відповісти
Сама зїш сосалка
Відповісти
Даяна а ви не думали що та трутка може бути піднята дитиною, чи її зїсть собака на повідку. Якби мене покусали собаки я б теж злився. Але ж в тому що багато бродячих собак винні ми люди. Винні чиновники які звітують про потрачені гроші на стерилізацію, тримаючи їх в кишенях. І в той же час це справді небезпека для дітей які не зможуть захиститись.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні