--> Луцький педіатр: Не існує жодного противірусного препарату, який можна застосувати до хвороби | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцький педіатр: Не існує жодного противірусного препарату, який можна застосувати до хвороби

2
0
Луцький педіатр: Не існує жодного противірусного препарату, який можна застосувати до хвороби
Весна – пора вірусних захворювань,. Імунітет не залізний і навіть, якщо всю зиму ви не хворіли, весною, як правило, організм здається.

Як правильно лікуватись та загартовуватись – в матеріалі ВолиньPost.

Надумку завідувача педіатричного відділення №2 Луцької міської дитячої поліклініки Валентини Федчук, на сьогоднішній день не існує жодного противірусного препарату, який можна застосувати до хвороби.

«Є препарати, які використовуються для лікування, а не для попередження грипу, і ці препарати використовуються тільки на стаціонарному лікування», - додала вона.

Лікар-педіатр впевнена, що для профілактики грипу існує лише одне – проведення щеплення проти хвороби.

«Щеплення проводиться найкраще в кінці жовтня – на початку листопада для того, щоб ще створився імунітет, а для цього потрібно як мінімум 30-діб. До прикладу, якщо епідемія відбудеться у грудні-січні, то дитина вже буде захищена. На сьогоднішній день у Луцьку є багато сімей, які випробували це на собі. Щеплення потрібно провести усім членам сім’ї: починаючи з 6-ти місячної дитини, і закінчуючи найстаршими родичами. Це створює у сім’ї той клімат, у якому діти не будуть хворіти», - розповіла вона.

Також, аби дитина не хворіла взимку, її потрібно загартовувати влітку.

«Дитині потрібно надати повноцінний літній відпочинок, а саме - достатньо часу проводити на вулиці, займатися водними процедурами, правильно харчуватися. Головне, робити це до того, як дитина захворіє», - наголошує Валентина Федчук, додавши, що чарівних ліків, які сучасні батьки тонами закуповують, не існує.

Цього року епідемія грипу відбувалась так: висока температура, сильна ринорея та ларингіт. Це все ускладнювалося на 5-6 день гайморитами, отитами та пневмоніями, - каже посадовець.

Лікар переконана: щоб запобігти ускладнення потрібно вчасно викликати лікаря, а не сподіватися, що все пройде саме.

«Викликати лікаря потрібно у перший день захворюваності, а не йти до аптеки та купляти багато противірусних ліків, які не лікують, а можуть ще більше підняти температуру. Тому лише лікар повинен скерувати батьків на лікування у дитини саме того симптому, що є, а не всього підряд. Я завжди кажу, що не потрібно купляти багатокомпонентні препарати, дітям ці препарати не використовуються. Тут потрібно чітке призначення препарату на кілограми ваги дитини», - говорить вона.

Валентина Федчук додає, що, коли дитина не повністю одужала, а їй просто стало трішки краще, не можна вести її до школи чи іншого закладу без огляду лікаря.

«Дитині стає краще на 4-5 день, і часто батьки просто відводять їх до навчального закладу. Така поведінка не припустима, адже саме в цій ситуації у дитини може бути ускладнення, яке важче лікувати. Це так звана друга хвиля хвороби», - каже медик.

Також лікар-педіатр попереджає усіх батьків не приймати без призначення лікаря антибіотики, адже на вірус вони не діють.

«Батьки, купляючи в аптеках антибіотики жарознижуючі або широкого застосування, і цих 5 днів, коли дитина їх приймає, це лише отруює її організм. А далі, коли лікарю потрібно лікувати дитину і через ускладнення мусово виписати сильний препарат, виникає проблема, через яку дуже важко знайти тактику лікування. А все тому, що мама вже лікувала. І до цього всього дитині потрібно вживати багато рідини, щоб виходили токсини», - додає вона.

На завершення, після хвороби потрібно пройти реабілітацію, аби підняти імунітет та протистояти надалі ускладненням, які можуть виникнути.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ці всі лікарі краще б зробили якісь пам'ятки що і як лікувати а то те не можна і те не можна не всі мають можливість і бажання ходити по лікарнях і гаяти час для того щоб порадили збити температуру парацетомолом а від кашлю випити амброксол.
Відповісти
..... тю, та ти що, серйозно?) не приведи господь, захворіти дзецку в вихідні та свята тріденні - лікарятка відпочивають, дитяча швидка з чорновола їхала два дні, а на третій подзвонили і спитали чи треба їхати до дитини. кажу ні, а вони - то добре відміняємо виклик, а причиною моєї відмови так і не поцікавились.. а в другій лікарні то взагалі можна в черзі померти, поки по телефонах наговоряться і поважно наносяться чайників та чашок....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні