--> Економічних підстав для підвищення цін на проїзд у Луцьку немає, - Яковлев | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Економічних підстав для підвищення цін на проїзд у Луцьку немає, - Яковлев

3
-7
Економічних підстав для підвищення цін на проїзд у Луцьку немає, - Яковлев
Експерт Волинського центру розвитку урядування Тарас Яковлев наголосив, що у Луцьку необґрунтовано хочуть підвищити тарифи на проїзд у громадському транспорті.

Про це йшлося під час «круглого столу» у четвер, 15 березня.

За словами Тараса Яковлева, є три основні індикатори вартості проїзду: ціна літру дизельного палива, розмір мінімальної заробітної плати та курс долара до гривні (від поточного курсу залежить вартість запчастин, які для ремонту автобусів закупляють перевізники).

«У лютому 2015 року вартість проїзду у Луцьку підняли з 2 грн до 3 гривень. Вартість літру дизельного палива тоді була 17 гривень, розмір мінімальної заробітної плати становив 1218 гривень та курс долара до гривні був 1/16,7.

У березні 2017 року показники: вартість літру дизельного палива була 22,5 гривні, розмір мінімальної заробітної плати – 3200 гривень, курс долара до гривні – 1/27,2», - розповів він.

Наразі вартість літру дизельного палива становить 27 гривень , розмір мінімальної заробітної плати – 3723 гривні, курс долара до гривні 1/26.

«Ціни на пальне та заробітна плата зросли незначно, а курс долара навіть впав. Нині немає економічних підстав для підвищення тарифів. Ситуація може змінитися, але зараз по відношенню до лучан це нечесно», - додав експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Експерт ще той, не смішіть людей та не пишіть херню!
Відповісти
А сам як йшов з міськради то підвищив ціну на проїзд
Відповісти
ДО так званого Лучанина ---ТИ ,ЧОЛОВІЧЕ, часом не перевізник ,якому все мало грошенят народу ???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні