На Шацьких озерах хочуть відкрити рекреаційну зону для туристів

0
9
На Шацьких озерах хочуть відкрити рекреаційну зону для туристів
Облаштування екологічних постів, рекреаційної зони, проведення екскурсій та посадка плантації оцтових дерев – такі плани керівника Шацького національного природного парку Марії Христецької.

Про те, що вдалось зробити за три місяці на посаді та що у планах посадовиця розповіла Sfera.TV.

Нагадаємо, Марію Христецьку призначили керівником Шацького національного природного парку у грудні 2017 року.

«Наше завдання – облаштувати екологічні пости, рекреаційну зону для туристів, запровадити екскурсії, посадити плантацію оцтових дерев», - розповідає Марія Христецька.

Також керівник національного парку планує розробити карту веломаршрутів та карту Шацьких озер.

Наразі ж актуальними проблемами залишаються браконьєрство та засмічені території. Саме з цим і планують працювати найближчим часом.

Окрім цього, у Шацькому національному природному парку організували фотоконкурс «Зима на Шацьких озерах 2017-2018». Усі, хто має актуальні зимові фото парку гарної якості, можуть надсилати їх на електронну адресу адміністрації. Світлини публікують на сторінці парку у Фейсбуці. І вже користувачі соцмережі своїми вподобаннями обирають найкращі.

Фото, які зберуть найбільше «лайків», надрукують на сувенірній продукції: магнітах, буклетах, відкритках. Також є ідея надрукувати їх на білбордах для популяризації парку.

Конкурс триватиме до кінця наступного тижня.

Заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар каже, що робити висновки про роботу нового керівника національного парку рано.

«Попереду – літній сезон і безперечно національний парк впливає на його проведення. Тому висновки про роботу керівництва варто робити восени – по його завершенню. Але наразі люди працюють», - каже посадовець.

«Я хочу, щоб парк брав участь у міжнародних програмах. Адже Європа і світ сьогодні виділяють дуже багато грошей, які можна використати з користю. Я хочу, щоб було мобілізовано роботу колективу і наведено елементарний порядок щодо дотримання екологічного законодавства, вивезення сміття, в’зду на територію та виїзду з неї», - додав Володимир Бондар.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні