Квартирна «халява»: Кому із працівників Волиньради виділили житло і хто претендує?

13
6
Квартирна «халява»: Кому із працівників Волиньради виділили житло і хто претендує?
У Волинській облраді квартири давали не тим, хто довше перебуває у квартирній черзі, а за принципом – хто «начальник».

Тим часом, серед претендентів отримати квадратні метри за кошт бюджету є далеко не бідні чиновники, які вже мають власну нерухомість.

Про тих, хто із працівників Волинської обласної ради отримав безкоштовні квадрати і хто претендує на такий подарунок – у матеріалі «Волинь24».

ХАЛЯВА В НОВОБУДОВАХ

Як повідомили у Луцькій міській раді, за останні десять років квартири за рахунок бюджету отримали лише чотири працівники Волинської обласної ради. Зокрема, такими «щасливчиками» стали: Олександр Гіль, Інна Міщук, Лідія Федорович та Вікторія Мацьоха.

Багаторічний працівник обласної ради, наразі – заступник начальника відділу з питань гуманітарної та культурно-соціальної сфери Олександр Гіль у 2008 році отримав за рахунок бюджету двокімнатну квартиру у Луцьку. Житло – у новобудові на вул. Зацепи, його площа – 69,4 квадрати.

Квартиру приватизували у 2008 році, розділивши право власності на чотирьох членів родини: самого Олександра Гіля, його дружину Ірини та синів Максима і Павла.

З іншого нерухомого майна у декларації Олександра Гіля вказана лише невеличка земельна ділянка площею 6 соток у с. Промінь поблизу Луцька, власником якої чиновник став іще в 1997 році. Інформація із Державних реєстрів нерухомості підтвердила, що іншого житла в посадовця немає.

Іще троє працівників ради – Інна Міщук, Лариса Федорович та Вікторія Мацьоха отримали квартири від облради у 2011 році. Зокрема, рішення спільного засідання адміністрації та профкому працівників виконавчого апарату Волинської обласної ради про надання квартир затвердили рішенням виконкому Луцької міської ради від 11.08.2011 р. №550-1.

Інна Міщук працювала начальницею відділу з питань юридичного забезпечення діяльності обласної ради (у 2016 році перейшла на аналогічну посаду в облдержадміністрацію). Чиновниця отримала трикімнатну квартиру площею 84,2 квадрати у новобудові на вул. Арцеулова. За частину житла (6,9 квадратів) Інна Міщук заплатила власні кошти. Право власності на це житло при оформленні розділили між Інною Міщук, її чоловіком Віктором та громадянкою Могильончик Валентиною Володимирівною.

У декларації чиновниці зазначене й інше нерухоме майно. Разом із чоловіком вони є власниками трьох земельних ділянок: із 2010 року – 15 соток у с. Брище Луцького району, із 2011 року – двох ділянок по 10 соток у Ківерцівському районі.

Також Віктор Міщук є співвласником іншої квартири у Луцьку – 66,4 квадрати (із 2007 року; 11%), а Інні Міщук належить четверта частина приватного будинку 65,9 квадратів (із 2008 року).

Також в родини є два автомобілі – ЗАЗ-Daewoo та Renault Kangoo, обидва – 2003 р.в. Останнє авто родина придбала у 2015 році. У декларації вартість цього авто вказана як 10 тисяч гривень.

Начальниця загального відділу Лариса Федорович отримала від обласної ради однокімнатну квартиру площею 51,5 квадратів.

Іншого цінного нерухомого чи рухомого майна в декларації чиновниці немає. Відомості із Державних реєстрів підтвердили, що іншого житла чи автомобіля в Лариси Федорович немає.

До травня 2017 року Вікторія Мацьоха працювала заступницею начальника відділу з питань організаційного забезпечення діяльності ради.

Однокімнатну квартиру чиновниця отримала у новобудові на вул. Арцеулова, площа якої – 52,4 квадрати. Іншого задекларованого майна Вікторія Мацьоха не має, що також підтвердила інформація із державних реєстрів.

У ЧЕРЗІ І ПОЗА НЕЮ

Серед списку працівників апарату обласної ради є люди, які довше перебувають на квартирному обліку, аніж ті, хто вже отримав квартири у 2011 році.

А деякі із «щасливчиків», яким обласна рада подарувала житло, на квартирному обліку перебували менше, ніж півроку! Наприклад, Вікторія Мацьоха написала заяву на покращення житлових умов лише в березні 2011 року. А вже у серпні 2011 року виконком Луцькради проголосував за виділення їй квартири.

Найдовше у квартирній черзі перебуває консультантка загального відділу Галина Гейник – із 1994 року. Її колега Ольга Філіпчук – із 2008 року (а саме – 21.02.2008 р.). До речі, майже одночасно, проте на п’ять днів пізніше (26.02.2008 р.), на квартирний облік зареєструвалася безпосередня начальниця обох жінок Лариса Федорович. Та поки рядові працівниці і досі чекають своєї «черги», керівниця загального відділу житло уже отримала.

До речі, у 2015 році Галині Гейник та Ользі Філіпчук таки планували виділити квартири, проте трапився справжній скандал. Окрім іще однієї чиновниці – начальниці прес-служби Оксани Лукашук, яка перебувала наступною у черзі, у списку співробітників облради, яким хотіли надати квартиру, опинився радник голови облради з питань боротьби з корупцією Анатолій Бубенщиков. Як повідомляли місцеві ЗМІ, окремі претенденти на квартири, які з'явилися у рішенні облради, навіть не стояли до цього на квартирній черзі в Луцькраді. А більшість з тих, хто все ж таки чекав на “дармове” житло, були там далеко не в першій десятці. Зокрема, мова йде і про Анатолія Бубенщикова. У коментарі екс-посадовець повідомив, що а черзі на квартири зареєстрований, і зробив це іще в липні 2011 року.

(НЕ)БЕЗХАТЧЕНКИ

Наразі в черзі на квартири в місті Луцьку перебуває 11 працівників Волинської обласної ради.

Окрім згаданих трьох працівниць, це: із 2011 року – начальник відділу з питань юридичного забезпечення діяльності ради Сергій Хитрик; начальник відділу комп’ютерних систем та програмного забезпечення Андрій Цимбалюк; консультант загального відділу Наталія Кустарник; із 2015 року – консультант відділу з питань кадрового забезпечення Ірина Венгерська; заступниця начальника з питань організаційного забезпечення Наталія Федчик; із 2016 року – головний бухгалтер ради Олена Мельничук; заступниця начальника відділу фінансово-господарського забезпечення Ілона Ковальчук; із 2017 року – консультант відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад Тетяна Федчик.

Дехто із претендентів на «халявне» житло має власні квадратні метри та іншу нерухомість.

Наприклад, у дружини Сергія Хитрика (начальник відділу з питань юридичного забезпечення діяльності ради ) – будинок площею 87,9 квадратів та дві ділянки у Ківерцях. Власниками нерухомості подружжя стало ще в 2004 році, тобто – задовго до того, як стати в квартирну чергу у Луцьку. У 2016 році родина придбала автомобіль Geely GC-6 2015 р.в. за 235 тисяч гривень. Згідно з інформацією, що міститься в декларації, дружина посадовця займається підприємницькою діяльністю. Сукупний дохід родини у 2016 році становив 278 тисяч гривень.

Із 2012 року Ірина Венгерська (консультант відділу з питань кадрового забезпечення) є власницею квартири у Луцьку, площею 34,4 квадрати. Крім того, її чоловік Микола Венгерський є співвласником (33,3%) іншої квартири – площею 50,1 квадрат.

В Олени Мельничук (головний бухгалтер) немає нерухомості в Луцьку, проте є чимало майна неподалік. Зокрема, близько семи гектарів землі та будинок площею 57,6 квадратів у Демидівському районі Рівненської області. Село Шибин розташоване за 40 км від Луцька, поруч із Хрінниківським водосховищем. У сусідньому с. Боремель у чиновниці – ще дві ділянки по 3 гектари. До речі, у декларації Олени Мельничук вказано, що від здачі майна в оренду КСП «Застир’я» за рік вона отримала 8 тисяч гривень. У бухгалтерки також є автомобіль: у 2013 році вона придбала SKODA Fabia 2005 р.в. за 42 тисячі ривень.

Людмила ЯВОРСЬКА (Відділ журналістських розслідувань «Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У випадку заворушень в Україні цих 《людей》треба провідати і поспілкуватись.
Відповісти
Оце то да, знайшли корупціонерів! Яворська і компанія, напишіть своє бачення яким чином державний службовець чи працівник структур самоврядування має чи не має право на житло. З вашого тексту не зрозуміло нічого.
Відповісти
а чого така вибірковість, інформація тільки по одному органу. Треба було в комплексі написати, включивши: міську раду, облдержадміністрацію, податкову, прокурорів, працівників поліції, судів, сбу....
Відповісти
На цьому ресурсі буде тільки про ті структури де рулить УКРОП. Хоча не розумію до чого тут працівники апарату у яких зарплати не високі, а закони по їхніх посадах так написані що на кожному кроці кримінальна відповідальність. Якось примітивно так боротись з Палицею витираючи свої журналістські ноги в простих людей. Не соромно вам, панове "журналісти"?
Відповісти
А що буде на ресурсі ВН, Аверсу, Під прицілом...? У дзеркало спочатку подивіться "коментатори" сра...і!!!
Відповісти
Цей матеріал підготовлено на замовлення проекту "Декларації" організації "Інтерньюз-Україна". Була стаття про Луцьку міську раду, тепер - про обласну. Попереду - моніторинг податківців, прокурорів і поліцейських в квартирних чергах.
Відповісти
А чому Костю Лоцмана не згадали? Він теж отримав квартиру.
Відповісти
Час, який вибрали для моніторингу - останні 10 років. Очевидно, він отримував раніше. У відповідь на запит, який я надсилала, його прізвища не було
Відповісти
Костянтин Лоцман приїхав в Луцьк після закінчення навчання в Національному університеті ім. Т.Г. Шевченка (факультет журналістики), працював, як молодий спеціаліст, в органах влади і чекав двокімнатну квартиру понад 10 років. Він - фахівець, журналіст, а в списку претендентів на халявне житло є люди, які вчилися на курсах крою і шиття, прийшли в раду з базару і хочуть зразу мати усе. Існує субординація: якщо Лоцман донині мешкав би десь у найманій приватній кімнатці, то ці "випускники"-спеціалісти зі штопання шкарпеток повинні, як кріт, жити в норі.
Відповісти
А Вас не зацікавило, що отримання квартир відбувалось за принципом інвестиційного договору (зем. ділянка ради надається інвестору під певні відсотки житлової площі). І якщо працівники облради почали отримувати житло з 2008 року, то хочу звернути Вашу увагу, що за такими схемами практично усі силові та правоохоронні структури працюють з інвесторами ще з початку 2000 року. А по друге - що негативного в тому, що роботодавець дбає про покращення житлових умов своїх працівників, при тому віддаючи 90 відсотків зведених новобудов у власність інвестора, який маючи надприбутки може ще без зайвих втрат виділити принаймні ще 10% площі для пільговиків.
Відповісти
От вони повинні отримати халявне житло.А мт ні.Вони люди.,а ми раби.Тут гічого не вдієш.Зупинити,покарати їх ми простолюд не можемо.А їм все мало.Коди подавитесь
Відповісти
Шановна пані Яворська. У небезхадченках ви вказуєте мене з влесною однокімнатною квартирою . Чи не вважаєте ви, що перед тим як писати, варто взнати краще ситуацію людини. В цій кімнаті я проживаю з чоловіком і трьома дітьми ( один з яких є дитиною інвалідом). Навіть у черзі на житло у міській раді я стою на першочерговому забезпеченні житлом. Чи ви вважаєте що 17 кв.м. жилої площі достатньо для такої сімї . Мої наміри тільки щось урвати?
Відповісти

With thanks for sharing your awesome webpage.
Вижте и страницата ми

http://uchimido.com/zztop2/log/eid32.html? Одит на сайта

=777?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні