«Більшість із них я не застав в живих»: у ПортCity – виставка картин добровольця. ФОТО

0
2
«Більшість із них я не застав в живих»: у ПортCity – виставка картин добровольця. ФОТО
Доброволець «Айдару» Руслан Кашаюк презентував виставку своїх картин у ТРЦ ПортCity.

Подія символічно відбулася у середу, 14 березня, у День добровольця.

Напочатку заходу військові капелани Волині разом із Русланом Кашаюком прочитали молитву. Опісля присутні бійці, волонтери, родичі воїнів та небайдужі лучани вшанували загиблих добровольців хвилиною мовчання.

«Війна почалася з Києва, з Майдану. Напевно, немає жодної країни, де б війна починалася зі столиці. Хлопці, які воювали на Сході, були й на Майдані», - розпочав презентацію айдарівець. У пам’ять полеглих зазвучала «Пливе кача».

«Ні при яких умовах, ні при яких тортурах я б не відмовився від звання «айдарівець». З Русланом Кашаюком я з січня 2014 року був на Майдані. Після завершення Революції Гідності ми воювали у 2-ій штурмовій роті. Тепер Руслан знайшов себе у творчості і передає частинки історії в картинах», - поділився побратим Кашаюка Леонід Курдельчук.

Загалом експозиція налічує 90 картин на склі, однак у творчому доробку айдарівця їх понад сотня. Побачити роботи можна буде протягом тижня на першому поверсі ТРЦ ПортCity

«У мене не було відповідної освіти, малювати не любив. Почав творити після поранення і контузії на арт-реабілітації. Перша моя картина – айдарівці на білому фоні з совою. Більшість із добровольців я не застав в живих. Малював зі світлин. Їх зобразив на червоному фоні», - розповів Руслан Кашаюк.

До слова, айдарівець не виставляє свої роботи на продаж, лише на благодійних аукціонах. Багато портретів віддає рідним бійців.
Перша картина Руслана Кашаюка
Перша картина Руслана Кашаюка
Військовий капелан Михайло Бучак
Військовий капелан Михайло Бучак
Автор виставки Руслан Кашаюк
Автор виставки Руслан Кашаюк
Побратим Кашаюка Леонід Курдельчук
Побратим Кашаюка Леонід Курдельчук

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні