Пирожик нарвався на польську поліцію через Бандеру

5
-1
Пирожик нарвався на польську поліцію через Бандеру
У Польщі вшанування пам'яті українців на кладовищі у Сагрині ледве не скінчилася скандалом через виступ першого заступника голови Волинської обласної ради Олександра Пирожика.

Про це повідомляє Вісник.

10 березня у Польщі відбулися заходи із вшанування пам'яті сотень українців, убитих польською Армією Крайовою в українських селах Сагринь, Модринь і Ласків Грубешівського повіту в 1943-44 роках. На кладовищі у Сагрині, де покояться замордовані українці, відбувся мітинг за участі заступника Міністра закордонних справ України Василя Боднара, посла України в республіці Польща Андрія Дещиці, Генконсула України в Любліні Василя Павлюка. Також в українській делегації було численне представництво волинян на чолі з першим заступником голови Волинської обласної ради Олександром Пирожиком.

Як розповів депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода», присутній на заходах польський шовініст викликав поліцію за те, що Олександр Пирожик у своєму виступі прослав Степана Бандеру як національного українського героя, чим порушив дію польського закону про «Інститут національної пам’яті.

«Ми відповіли, що Бандера для українців такий же герой, як і Пілсудський для поляків, а бандерівці ми тут усі, чим і пишаємось. На цьому інцидент був вичерпаний», – зазначив Сергій Сівак.

Польська поліція поводилася адекватно і, перевіривши документи Олександра Пирожика, пішла й порадила йти з кладовища чоловікові, який викликав правоохоронців.

Відео інциденту оприлюднило видання «Вголос».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Він був бухий ...
Відповісти
Это алкоголика давно пора изолировать
Відповісти
Во імя ілічя!!!
Відповісти
Пирожик, ти вже надоїв з цим Бандерою. Якщо ти бандера, то я не бандера. Тобі немає чим займатися сьогодні? Скільки є проблем нагальних а він товче та товче того Бандеру. В печінках сидить твій Бандера. Ще туди поїхав розказати.
Відповісти
яка нестиковочка? все якраз так, як треба.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні