Ковель завалює сміттям: місто прибирати нікому

0
0
Ковель завалює сміттям: місто прибирати нікому
На вулицях Ковеля, особливо після тривалих вихідних і святкових днів, накопичилися гори сміття, яке практично нікому збирати і вивозити.

Найгірна ситуація навколо міських ринків. Потопають у сміття навіть центральні вулиці міста, - пише Про Ковель.

На сьогоднішній оперативній нараді міського голови заступник очільника Ковеля Андрій Товстига постарався пояснити присутнім, чому так сталося, що місто й понині закидане всіляким непотребом.

Нагадаємо, у Луцьку розривають договір з підприємством МЖК, яке не виконувало своїх обов'язків. Через це кілька спальних районів міста завалило сміттям.

Зокрема, чиновник повідомив, що в тендерних торгах щодо проведення робіт із санітарної очистки Ковеля від сміття зареєструвалося чотири учасника: обидва міських РЖКП, ТзОВ «К.П. «Верес» і фізична особа-підприємець. Річне фінансове призначення пропонувалося – 11 мільйонів гривень. Однак через те, що «Верес» запропонував найменшу суму – 2 мільйони 600 тисяч гривень, його й було визнано переможцем даних торгів.

«Переможець торгів із результатом 2600 на рік виграв КП «Верес». Підприємство не підписало договір на виконання даних робіт. І станом на сьогодні маємо ситуацію, коли переможець де-факто і де-юре відмовився від виконання робіт. І повторно потребуємо відповідно до нашого законодавства тендерних закупівель. Тендерна закупівля проводиться приблизно 2,5 місця. Зараз будемо працювати з комісією ТЕБ та НС, щоб в нас не було якихось негативних ситуацій екологічного характеру, тимчасово до визначення переможця утримувати міста», - заявив Андрій Товстига.

Олег Кіндер визнав, що наразі керівництво міста опинилося у безвиході, адже переможець тендеру не підписав договору, а отже й місто нікому прибирати.

«Оте сміття, яке на сьогодні ми де-юре і де-факто не можемо ні за які кошти прибирати, тому що немає ніяких призначень. А той, хто виграв торги, ну представляєте 11 мільйонів на два мільйона 600 тисяч. Це місту подарунок. Це реальний був би подарунок зекономити практично чуть не 8 мільйонів. Але в кінцевому результаті, оце сміття, яке є, нам потрібно проводити комісію з надзвичайних ситуацій і приймати рішення з резервного фонду виділяти хоча би суму до 200 тисяч на жеки для того, щоб вони могли прибирати», - обурювався міський голова.

Фото ілюстративне
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні