Шахраї кинули важкохвору волинянку

0
0
Шахраї кинули важкохвору волинянку
Після сюжету на телеканалі 1+1, мамі маленької хворої волинянки Олі Зілінської зламали сторінку у соцмережах, а також "вкрали" її номер телефону, очевидно, зробивши дублікат сім-карти. Рідня просить поки що утриматися від переказів грошей на картку мами.

Про це у Фейсбуці написала знайома родини Зілінських Ліна Шваєвська.

Нагадаємо, дівчинці з міста Горохів Волинської області потрібна пересадка нирки.

10 березня в ефірі телеканалу 1+1 вийшов сюжет про Олю, де усіх небайдужих просили допомогти, для чого оприлюднили номер банкіської картки Лесі Зілізнської - мами Олі.

"Щойно телефонувала мама Олі Зілінської. Після сюжету ТСН шахраї зламали її сторінку у ФБ, вкрали номер телефону (хто знає Олесю - можете зателефонувати пересвідчитися)" - повідомила Ліна Шваєвська.

"Олеся картки заблокувала, тому велике прохання наразі утриматися від грошових переказів. Завтра робочий день, мама дівчинки займеться відновленням рахунків",- додала вона.

"Олеся мені щойно телефонувала з номеру малої. Якщо зателефонувати на її номер, відповідає якась незрозуміла російськомовна особа жіночої статі" - уточнила Ліна Шваєвська.

Щодо акаунту в соцмережах, то йдеться, очевидно, про акаунт Олесі Зілінської на сайті ТСН.Допомога. Там дійсно від її імені відписує людина, яка не знає української мови (див. скрін)



Як пояснила Ліна Шваєвська, вона знає маму Олесі ще з юності. "Ми разом навчалися в коледжі, потім разом вступили на заочне відділення ВУЗу. Дружили (і дружимо), разом їздили на сесії, винаймати кімнату" .

"Коли в родині трапилася біда, разом з іншими друзями і знайомими Олесі шукаємо різні способи якнайшвидше зібрати необхідну суму на лікування" - розповіла жінка.

"Олеся зараз не має доступу до сторінки у Фейсбуці, тому зателефонувала мені і попросила поширити інформацію (щоб довірливі громадяни не попалися на гачок шахраїв). Номер телефону Олесі (який до речі належав їй вже більше 12 років) шахраям якимось дивним чином вдалося переоформити на контрактний" - пояснила вона.

"До карток, на щастя, добратися їм не вдалося (або не вистачило часу), мама дівчинки рахунки заблокувала. Можливо, саме тому шахрайка в коментарях під сюжетом ТСН і просить кидати кошти на рахунок мобільного або на QIWI гаманець" - розповіла Ліна Шваєвська.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні