Не хочу в армію: чого волиняни знову «косять» і «рішають»

15
-20
Не хочу в армію: чого волиняни знову «косять» і «рішають»
Люди, які шукають способу уникнути призову на строкову службу, інколи навіть звертаються за консультацією до юристів – розповідає волинський адвокат, журналіст і волонтер Василь Нагорний.

«Весняне загострення» на консультації… у зв’язку весняним призовом на строкову службу :-( » - пише Нагорний у Фейсбуці.

:(І водночас пояснює: «Є добрий десяток законних підстав для відстрочки (звільнення) від армії. Ними не соромно і користатись. Але немає такої підстави, як «порішати». Тим більше, повірте, я не знайомий з військовими комісарами. А тому не витрачайте свій час і не пишіть мені дурниці в приват». 

Окрім того, Нагорний вважає, що аргумент «хай ідуть сини нардепів, прокурорів...» - не має права на існування.

«Я добре знаю про соціальну нерівність в цій країні. І я так само хочу, щоб призовників, як і резервістів не відловлювали, а вони самі просились у військові комісаріати, бо це дуже престижно: достойна зарплата, пільги, освіта, житло, медична страховка і т.д. А доти будуть примушувати...» - пояснює він.

Нагорний розповів про 23-річного лейтенанта з Тернопільщини, командира взводу 2 бату 51 бригади Романа Ільяшенка, псевдо «Опасний». Він – Майстер спорту України, володар Кубка України з фрі-файту. У липні 2014 вирвався у відпустку. Мама, відмовляла його йти назад, просила затриматись…

«Мамо, якщо не я, то хто? Я мушу, я повинен...» - казав тоді Роман. 

Василь Нагорний коментує: «Це я не про призов. А про те, що в 2014 році ті, хто справді воював, йшли самі. Їх не відловлювали. В них не було навіть таких зарплат як зараз, але була віра і патріотизм!»

Волонтер дивується: «Чому Мінстець (Міністерство інформаційної політики – ред.) не ставить в приклад таких хлопців, як Роман? Не робить ролики, сюжети, фільми про них? Для мене загадка».

Роман Ільяшенко нагороджений орденом Богдана Хмельницького посмертно: загинув 30 серпня 2014 року під Іловайськом, в «гуманітарному коридорі».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-20

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Загинув. З цього треба було і починати шановний наш адвокате. А тепер запитайте матері за кого і за зо він загинув. А ваш диванний патріотизм засуньте собі в одне місце. Коль такий патріот - вили в руки і на передову.
Відповісти
В 2014 році хлопці вірили в перемогу,в закінчення війни,в лютого ворога ззовні.А зараз всі розуміють що ця війна безкінечно,тому що це бізнес,в найлютіший ворог не по ту сторону фронту,а в Верховній Раді.То чому йти туди в якості пушечного м'яса?Тому й втікають і косять.
Відповісти
Ви взагалі читали статтю, тут говориться за строкову армію, а їх на війну не відправляють. І мені соромно за тих хто втікає і косить, бо вони є просто боягузи і влада тут не при чому.

Відповісти
Строкова служба то є легалізоване рабство, чому дитину змушують проти її волі комусь служити?
Відповісти
За кого йти... За біомасу, яка перед виборами і після них бере гроші і йде за бандитів голосує. Біомаса , люди для яких політика стала бізнесом( ліниві, брехливі ,хитрі люди, бандити) будуть дальше фігню робити, а ти йди за ту гниль і гниди воюй . хлопці, їдьте , втікайте, виіжджацте в ті краіни, де народ не такий дебільний.... Вчора ідіоти- псевдопатріоти брали гроші і за бандитів голосували, а взавтра , післязавтра хочуть щоб був порядок
Відповісти
А хіба самі"винуватці" не біомаса?

Відповісти
Згадуєте дітей нардепів? Добре, не будемо згадувати, гарний пиклад - нехай сам нардеп Гузь послужить, а от потім і ми подумаємо! Не лікуйте когось і не рахуйте за бидло!
Відповісти
Реклама коли принци з королівської сімї ідуть в армію, і їдуть в гарячі точки.
Відповісти
Армія не реформована,воєнкомати "совітські",які давно пора розігнати з корумпованими жирними воєнкомами і хамами співробітниками,які ще і вдаються до залякувань,мізерним соц.захистом,який не виконується,продажними і тупими політиками злодіями і хапугами....-то хто до лав ЗСУ.Так.Країну захищати потрібно,але....
Відповісти
Там трохи нижче є фото з Миколаївського полігону-подивіться і далі коментувати немає потреби.Вся суть української армії на цьому фото.
Відповісти
Ті, хто по партіях гониться 26 років нехай своїх діток в армію віддають і на схід краіни під час війни йдуть разом з ними
Відповісти
За гнид і гниль - псевдопатріотів , за тих , що брали гроші з рук аферистів- бандитів - горе -
політиків немає чого йти у військо і на схід гинути і ставати інвалідами молодим хлопцям!
Відповісти
В 1-18 років ще не голосують і по партіях не гоняться
Відповісти
Поки діти маленькі державі наплювати на своїх маленьких громадян. Маю на увазі відсутність якісних вакцин, місць у дитсадках, у селах де відсутня будь яка робота, батьки з усіх сил стараються заробити кошти щоб дати дітям освіту. Весь цей час держава просто відсутня. Юнаку виповнилось 18 і держава тут як тут. Виявляється у хлопця є обовязок перед державою. Чиновники не дратуйте народ, тому що вертольотів на всіх не вистачить щоб драпанути з країни.
Відповісти
А за що хлопці гинуть, щоб Рошен процвітав, і олігарх-президент літав на Мальдіви? Може нехай йде його син, який має посвідчення атовця і повоює по-справжньому.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні