Яке ЗНО треба здати, щоб вступити до українських вишів у 2018 році

2
1
Яке ЗНО треба здати, щоб вступити до українських вишів у 2018 році
З 6 лютого до 19 березня триватиме реєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні 2018 року.

Громадська мережа «Опора» проаналізувала, які навчальні предмети найбільш затребувані при вступі, та які їхні комбінації збільшують можливості для подання заяв для участі у конкурсному відборі.

Першим обов’язковим предметом для вступу на будь-яку спеціальність є українська мова і література. Тому, результат ЗНО з цього предмета повинен мати кожен, хто бажає стати студентом закладу вищої освіти. Щодо другого обов’язкового предмета, то тут спектр набагато ширший, хоча для вступу на більшість спеціальностей, а їх нарахували 82, потрібно мати результати ЗНО з математики.

Аналіз даних Українського центру оцінювання якості освіти показує, що минулого року, хоч і було зафіксовано найнижчий показник (47 % від усіх зареєстрованих) вибору математики для складання ЗНО з часу його запровадження у 2008 році, все ж майже кожний другий виявив бажання пройти тестування з предмета.

Наступними у рейтингу найбільш затребуваних предметів ЗНО, які використовуватимуться під час вступу як другий (обов‘язковий) предмет, є біологія та історія України – для 27 та 26 спеціальностей відповідно.

Іноземна мова визначена другим предметом для вступу на 7 спеціальностей: філологія, туризм, готельно-ресторанна справа, міжнародні відносини, міжнародні економічні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, середня освіта (мова і література).

Результат ЗНО з географії як другий обов’язковий предмет тепер вимагатимуть лише для вступу на три спеціальності, аналогічно як і з фізики, з хімії – всього на дві.

В основному, для підготовки педагогів, спеціалістів у сфері обслуговування та галузі природничих наук. Не дивно, що за такої пропозиції, кількість осіб, що реєструються для проходження ЗНО з фізики та хімії, становить близько 15 % від загальної популяції.

Попит формується запитом МОН та закладів вищої освіти. Випускники, будучи раціональними, вибирають предмети, які дозволяють сформувати заявки для вступу на якомога більше спеціальностей.

Що стосується третього предмета, який можна обрати з-поміж двох (для двох спеціальностей – з-поміж трьох), то найчастіше пропонується іноземна мова, фізика та математика. Але оскільки альтернативою фізиці у 51 випадку з 65 є іноземна мова, припускаємо, що абітурієнти складають в переважній більшості цей предмет.

Нагадаємо, що жителі непідконтрольних територій зможуть зареєструватися на ЗНО за спрощеною процедурою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Такий університет як Україна в Луцьку бере без ЗНО.Там всі тупаки і дураки вчаться лиш би гроші.Заплатив ніхто тебе не питає нічого,зайшов і вийшов Маєш диплома вишу і іди працюй.Отокі специ зараз.Яке зно нащо цей цирк.
Відповісти
Ало, яке "здати"? СКЛАСТИ ! І слідкуйте за пунктуацією, будь ласка!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні