--> Де живуть найщасливіші жінки: рейтинг країн | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Де живуть найщасливіші жінки: рейтинг країн

0
-11
Де живуть найщасливіші жінки: рейтинг країн
Найщасливіші жінки живуть в Ісландії. У цій країні найменший розрив між статями. Тобто жінки, як і чоловіки мають однаковий доступ до освіти, медицини, у них однакова заробітня плата та тривалість життя.

Про це повідомляє Радіо Максимум.

Всесвітній економічний форум (ВЕФ) щороку визначає рейтинг країн з найменшим розривом між статями. Цьогоріч вже вдев’яте список очолює Ісландія.

ВЕФ при складанні рейтингу враховують такі критерії, як рівність заробітної плати, кількість жінок у парламентів та тривалість життя обох статей.

Не варто говорити, що в Ісландії все ідеально, бо це не так. З 1 максимального балу в країни всього 0,878. Однак якщо порівняти із Єменом (0,516.), який посів останнє місце в рейтингу, Ісландія -майже рай для жінок.

Цьогоріч перша десятка країн має такий вигляд: Ісландія, Норвегія, Фінляндія, Руанда, Швеція, Нікарагуа, Словенія, Ірландія, Нова Зеландія, Філліпіни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні