Новини

«А що робити з дітьми?»: реакція соцмереж на зупинення навчання

У соцмережах бурхливо обговорюють раптові канікули у школах і садочках пов'язані із введенням надзвичайного стану в енергетиці України.

Нагадаємо, в Україні прийняли рішення про введення надзвичайного стану в галузі енергетики З 2-го по 7-ме березня призупинять навчання в закладах освіти та у садочках. Також у держустановах введуть обмежений режим роботи з 9:00 до 16:00.

У Фейсбуці користувачі активно обговорюють раптові "канікули", адже діти змушені будуть залишатись вдома.

***

Ольга Бузулук: Економія газу, енергетична криза, росії-газпроми...це все ясно. А що робити з дітьми мінімум тиждень, коли батьки будуть на роботі? брати з собою?) Шкода, шкода, що при владі нема жінок. І цікаво глянути на економію потім, батареї ж вимикати ніхто не буде, бо треба підтримувати тепло.

***

Світлана Головачук: Няня - вирішення всіх питань. Дорого, але спокій гарантований. Є врешті відпустка, відгули, робота вдома через нет і телефон, по півдня батьки. Не панікуйте.

***

Наташа Огей: А студенти нормально в курточках вчаться весь цей час. Геніально. Міськраді роботу скоротили, учнів додому... мдааа. І чому зараз?) Синоптики прогнозують що незабаром потепліє.

***

Ірина Островська-Коц: Наша держава, як найпростіший вихід вирішила зекономити на дітях. Ще якби йшлося про школярів, фіг з ним. А що робити з дисадочками і малюками? Що робити мамі, якщо в чому обставин роботу кинути ніяк, бо матеріальна скрута?
Все це круто, коли роботодавець нормальний. Коли мама в офісі працює. Коли дідусі-бабусі поруч. Коли є гроші на няню, тато не на заробітках. Позитивна ситуація у 30 відсотків родин. А решта? Візьмуть дитину на базар чи в цех заводу? На касу? Відпустка за свій рахунок - то сидіти без грошей півмісяця. На мою думку- найпростіше зекономити на дітях. Варто було пошукати й інших шляхів.

***

Віка Голуб: А те що морози не збираються покидати нашу область. То нічого, що може вийти з ладу вся опалювальна система, а що робити буде батькам, дітей куди подіти, школи закриті, садочки теж, хтось про це подумав? Чи в нас сьогодні з людьми не рахуються, а взагалі хто такі люди, вони потрібні тільки перед виборами, тож шановні громадяни незалежної держави, робіть розумні висновки, якщо самі себе ще хоч трохи жалієте, бо вас більше ніхто не пожаліє.

***

Оксана Біловус: Через недолуге керівництво страждають діти.

***