Новини

Хочемо не сквер, а МакДональдс, - у Луцьку нова петиція

Лучанка Юлія Панасюк просить на перетині вулиць Стрілецької та проспекту Грушевського замість скверу авіаторів побудувати «МакДональдс».

Відповідну петицію вона зареєструвала у вівторок, 27 лютого.

Нагадаємо, земельна ділянка у Луцьку на розі проспекту Грушевського і вулиці Стрілецької, на якій мерія сьогодні хоче зробити Сквер авіаторів, раніше цікавила інвесторів, які хотіли відкрити у місті ресторан швидкого харчування McDonalds.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Хочемо меморіал»: навіщо луцьким фанатам авіації сквер

Дізнавшись про це, лучани почали сперечатись про те, що місту потрібніше. Хтось говорить, що МакДональдс покращить туристичну привабливість Луцька, а хтось наголошує на тому, що місту потрібна пам’ять, а не ресторан з «шкідливою їжею».

"Шановні депутати Луцької міської ради! Закликаємо Вас не підтримувати проект рішення, яким окремі депутати хочуть відмінити своє рішення від березня 2016 р. про проведення аукціону щодо земельної ділянки на перетині вулиць Стрілецької та проспекту Грушевського. МакДональдсу у Луцьку підійшло лише це місце для зведення ресторану", - йдеться у тексті петиції.

Лучанка зазначила, що наявність "МакДональдсу" - це ознака належності до цивілізованих міст, які залучають туристів та інвесторів.

"Це нові робочі місця, і надходження до бюджету. Якщо ви підтримаєте рішення про відміну аукціону, то таким чином поховаєте мрію багатьох молодих лучан мати МакДональдс у своєму місті. І лучани знову змушені будуть відвідувати ресторани цієї мережі в Рівному, Львові чи Києві", - пише лучанка.

"Вважаємо безвідповідальною позицію депутатів, які часто скаржаться на нестачу коштів у міському бюджеті, а самі відмовляються від продажу земельної ділянки на аукціоні, який дасть змогу отримати не один мільйон гривень надходжень до бюджету", - додала Юлія Панасюк.

Станом на 27 лютого петицію підписали 11 осіб з 300 необхідних. До кінця збору підписів залишилось 14 днів. Підтримати ініціативу можна за посиланням.