Новини

Волинянин влаштовував людей на роботу в колгосп і забирав у них документи

26-річний житель Володимира-Волинського із січня по травень 2016 року завербував та перемістив до Республіки Білорусь чотирьох волинян.

У середу, 21 лютого зловмисника взяли під варту та оголосили йому підозру в скоєнні злочину, - повідомляє поліція Волині.

«Зловмисник обіцяв потерпілим, що влаштує їх на роботу в колгоспі в сусідній державі. Переправивши волинян через державний кордон, правопорушник здійснював їх примусову трудову експлуатацію. На даний час йому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Суд обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті, зокрема, передбачає позбавлення волі строком від п’яти до 12 років з конфіскацією майна», – повідомив керівник головного управління Нацполіції у Волинській області Петро Шпига.

Зловмисник забрав у заробітчан документи, здійснював тиск та залякував їх. Заробітну плату потерпілих волинянин привласнював. Під час проведення санкціонованого обшуку в помешканні правопорушника поліцейські виявили, ще двох осіб, які, можливо, також незаконно експлуатувалися ним. За цим фактом поліція проводить перевірку.