Новини

Назвали кількість померлих після COVID-вакцинації у Росії

У Росії після вакцинації від коронавірусу препаратом Супутник V померли чотири людини, ще у шести зафіксовано серйозні побічні ефекти. Про це в п'ятницю, 9 квітня, повідомила газета EUobserver.

У їхньому розпорядженні опинилися відповідні внутрішні документи Росздоровнагляду, які агентству передало анонімне джерело.

У цих документах йдеться про те, що троє із чотирьох померлих - це жінки віком 51, 69 і 74 роки. Ще одна людина у звіті не ідентифікована.

При цьому тільки в одному випадку як діагноз вказано поствакцинальне ускладнення. Причинами смерті ще трьох щеплених вакциною Супутник V названо проблеми із серцем, легенями та рівнем цукру в крові.

Що стосується ще шести пацієнтів, то в числі серйозних побічних ефектів зафіксовано утруднене дихання, судоми, набряки, м'язова слабкість, високий кров'яний тиск, головні болі, запаморочення і лихоманка.

Як нагадує Корреспондент, напередодні керівник Росздоровнагляду Алла Самойлова заявила, що відомство не зафіксувало жодного випадку летального результату після застосування російських вакцин від коронавірусу.