Новини

США готують висилку дипломатів і санкції проти найближчого оточення Путіна

Адміністрація президента США зібрала необхідні докази ворожих дій з боку Росії і вивчає можливі заходи - такі як висилка дипломатів. Про це повідомляє агентство Bloomberg, посилаючись обізнані джерела в Білому домі.

Серед ворожих дій, на які Вашингтон "скоро" дасть відповідь, співрозмовник агентства назвав втручання в американські президентські вибори і хакерську атаку Sunburst, яку називають найнебезпечнішою кібератакою в історії Америки.

Можливі кроки США можуть також включати санкції і висилку російських шпигунів у США, що працюють під дипломатичним прикриттям. За словами одного з джерел агентства, відповідні кроки будуть складатися з комбінації різних елементів, включаючи санкції проти людей з найближчого оточення Володимира Путіна.

Аналіз ворожих дій Росії був підготовлений за вказівкою президента США Джо Байдена, яку він дав у своїй перший робочий день в Білому домі. Розслідування йшло за чотирма напрямками: хакерська атака, ворожі дії щодо американських солдатів в Афганістані, втручання у вибори і отруєння опозиціонера Олексія Навального.