Новини

Австрія відреагувала на санкції України проти її компанії

Офіс прокурора Відня вирішив не розслідувати причетність австрійського архітектурного бюро «Coop Himmelblau» до будівництва оперного театру в окупованому Росією Севастополі, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Міністерство закордонних справ Австрії.

У відомстві розповіли, що Федеральне агентство захисту держави і протидії тероризму (BVT) отримало завдання розслідувати діяльність бюро в анексованому Криму. Однак згодом Офіс прокурора Відня виступив проти початку попереднього розслідування діяльності компанії.

Посол України в Австрії Олександр Щерба в листопаді 2020 року повідомив, що «є підстави вважати», що відоме австрійське архітектурне бюро «Coop Himmelblau» бере участь в будівництві оперного театру в Севастополі, і Україна в зв'язку з цим розглядає питання введення санкцій стосовно бюро. Згодом у відомстві заявили, що керівництву бюро заборонять в'їзд в Україну.

МЗС Австрії заявив, що дії приватних компаній не слід розглядати як позицію держави.

МЗС України повідомило, що Київ почав процес введення санкцій відносно австрійського архітектурного бюро «Coop Himmelblau» і його керівництва.