Новини

США готують «найпотужніший удар» по Кремлю за останні 20 років?

Сенаторка-демократка Теммі Дакворт закликала адміністрацію президента Джо Байдена розсекретити і оприлюднити дані розвідки про виплати Росією бойовикам руху Талібан за напади на військових США в Афганістані, повідомляє газета Politico.

«Хоча будь-яка оцінка розвідданих з цього питання зі зрозумілих причин є конфіденційною, американська громадськість і організація Gold Star Families (створена родичами загиблих військових) зокрема відчувають гостру необхідність знати, чи є в цих заявах якась правда. Вважаю, що такі дані можуть бути надані і при захисті засекреченої інформації», - написала пані Дакворт в листі директору нацрозвідки США Евріл Хейнс.

На її думку, обіцяні винагороди за напади на американських військових могли надихнути і стимулювати талібів здійснювати атаки. Дакворт також розкритикувала попередню адміністрацію за те, що вона не надала офіційну інформацію з питання передбачуваних зв'язків Росії з талібами. «Я закликаю вас вжити заходів там, де попередня адміністрація зазнала невдачі», - написала сенатор.

Джо Байден має намір всебічно вивчити інформацію про причетність РФ до фінансування Талібану. Якщо дані факти підтвердяться, то Росію можуть оголосити країною - спонсором тероризму (з випливаючим звідси букетом найжорсткіших санкцій), а її політичному керівництву доведеться відповідати в Гаазі, де знаходиться міжнародний суд ООН, пише Хартыя 97.

Не виключено, що Гаазький процес за цими злодіяннями і цілої низки інших злочинів путінського режиму стане головним ударом по Кремлю за останні 20 років, після якого нинішня російська влада вже не зможе встояти.