Новини

У ЄС працюють над наданням Україні другого траншу у 600 мільйонів євро

У Євросоюзі працюють над тим, аби Україна якнайшвидше отримала другу частину траншу на суму 600 мільйонів євро.

Пише Європейська правда.

Про це президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила під час телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським.

Водночас Зеленський подякував Євросоюзу за виділення Україні першого траншу макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро у грудні минулого року: "Це допомогло втримати нашу макрофінансову стабільність".

Також президент обговорив з фон дер Ляєн реформу СБУ, створення Бюро економічної безпеки та рух у напрямку реалізації антикорупційних реформ.

У Зеленського зазначають, що "окрему увагу було приділено питанню підписання Угоди про спільний авіаційний простір Європейського Союзу з Україною".

Нагадаємо:

У грудні Єврокомісія перерахувала Україні 600 млн євро макрофінансової допомоги - перший транш кредиту у розмірі 1,2 млрд євро.

Як відомо, Україна та ЄС 23 липня офіційно схвалили домовленість про макрофінансову допомогу - кредит на суму 1,2 млрд євро.

Половину коштів Брюссель погодився перерахувати відразу, а от для отримання наступних 600 млн Україна має провести низку реформ.

Як повідомляла Європейська Правда, серед іншого Україна зобов’язалася здійснити повне перезавантаження Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Крім того, у судовій системі має бути створена Комісія з питань доброчесності та етики, завданням якої є перезавантаження Вищої ради правосуддя.

25 серпня Верховна Рада погодила визначені умови для отримання позики.