Новини

Дієтологиня розповіла про несподівану користь сала

Дієтолог Людмила Гончарова розповіла про корисні властивості сала.

При настанні холодів наш організм як ніколи потребує тваринних жирів. Без жирів, як відомо, деякі вітаміни (наприклад, А і Е) взагалі не засвоюються, а без них вкрай важко впоратися з вірусами, пише Країна здоров'я.

Дієтолог порадила такий спосіб. Потрібно взяти будь-яку зелень, листовий салат і нарізати сало тонкими скибочками. Скропити оливковою олією, трохи посолити і їсти. П'ятдесяти грамів сала на день буде цілком достатньо.

Сало, звичайно, не вилікує коронавірус, однак для імунітету його розумне вживання дуже корисне.

Найціннішою серед кислот, що містяться в салі, є арахідонова. Вона покращує роботу мозку, серця, відмінно впливає на роботу нирок і покращує склад крові. Корисні властивості сала значно збільшуються при вживанні його з часником.

Ще сало містить пальмітинову, олеїнову, лінолеву, ліноленову, стеаринову кислоти. Їх висока концентрація посилює біологічну активність продукту, як джерела жирів, в п'ять разів, якщо порівнювати його з вершковим маслом.

Дієтологи навіть радять їсти сало, щоб схуднути. Воно має жовчогінні властивості і сприяє швидкому виведенню з організму холестерину.