Новини

Тесла звинуватила китайців у невмінні водити авто

Tesla відкличе понад 18 000 експортованих у Китай Model S і Model X. На них може зруйнуватися підвіска. При цьому сам виробник стверджує, то ніякого дефекту в машинах немає і списує всі поломки на манеру водіння китайців, пише internetua.

Компанія повідомила про відкликання в Китаї: в листі, написаному від імені Елізабет Микитюк, радника Tesla з питань врегулювання суперечок, йдеться, що поломки підвіски виникають через необережне водіння - китайські споживачі не скидають швидкість при проїзді великих нерівностей і б'ються колесами об бордюри.

При цьому пані Микитюк визнає, що поломки підвіски в Китаї виникають вдвічі частіше, ніж у США - на 0,1% машин проти 0,05%.

У листі також йдеться про те, що узгоджене відкликання стосується меншого числа машин, ніж те, якого спочатку вимагали китайські регулятори, а саме 18 182. Превентивний ремонт буде полягати в заміні важелів і опор кріплення передньої і задньої підвіски, причому задню підвіску ремонтуватимуть лише на 5411 примірниках Tesla Model S.

Цікаво, що під китайське відкликання потрапили тільки машини, вироблені до 16 січня 2018 року. Ймовірно, після цієї дати Tesla внесла якісь зміни в підвіски Model S і Model X, після чого проблема з поломками зникла. На цю тему добре було б отримати офіційний коментар від компанії, але це неможливо: Tesla з пресою більше не спілкується, її PR-відділ ліквідований.