Новини

Скільки отримала Україна від ЄС на реформи

Україна отримала близько €15 млрд фінансової допомоги від Європейського Союзу. Ці гроші ЄС направив на проведення реформ.

Про це заявив голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, передає finance.ua.

З його слів, за 4 роки виконання економічної частини Угоди про асоціацію торгівля між Україною та Європейським Союзом зросла на 65%.

"ЄС став найбільшим торговельним партнером України. З 2014 року Європейський Союз і європейські фінансові установи мобілізували небувалий пакет фінансової допомоги – €15 млрд на здійснення реформ в Україні, з умовами, звичайно, іноді дуже жорсткими", – заявив Матті Маасікас.

У 2014 році Європейський Союз і Україна підписали Угоду про асоціацію, що стало початком нового періоду у розвитку відносин між ЄС та Україною.

Економічна частина Угоди – про поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі – надає Україні можливість для розширення торговельних відносин та економічного розвитку, оскільки відкриває нові ринки, сприяє адаптації законодавства, стандартів та регламентів у різних секторах. Останнє допоможе інтегрувати стандарти ЄС у ключові сектори української економіки.