Новини

Британці тренуватимуть українських моряків

Інструкторська місія Orbital займатиметься військовою морською підготовкою українських військовослужбовців.

"Велике доповнення - морська підтримка. Це не тільки будівництво кораблів, але й підготовка, яку реалізуємо через операцію Orbital. Логічно, що ми будемо провідною країною по військовій морській підготовці на півдні, проте також працювати з іншими країнами. Оскільки операція Orbital вже діє, люди добре знають її, довіряють, бачили її послужний список, це правильний механізм для того, щоб додати в неї компонент морської підготовки. Це буде головний фокус додаткової підтримки до 2023 року", - повідомила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, передає "Інтерфакс-Україна".

Ключовою подією візиту президента Володимира Зеленського у Британію було підписання Меморандуму про наміри в сфері розвитку військово-морського потенціалу України. Кораблі, які Лондон передасть Києву, можуть бути оснащені зброєю.

"Цей документ, який, сподіваюся, буде остаточно завершено в наступні кілька тижнів, стосується перебудови портової інфраструктури, фактично, ремонту портів. А також надання кораблів, будівництво яких розпочнеться в Сполученому Королівстві і, сподіваюся, завершиться в Україні. Це означає також передачу британських технологій будівництва. Ці човни можуть бути оснащені зброєю", - підкреслила Сіммонс.

Вона додала, що статус України, як партнера розширених можливостей НАТО, робить імовірнішою її участь у навчаннях Альянсу в майбутньому.