Новини

У Франції діти на карантині знайшли золоті бруски вартістю в сто тисяч євро

Двоє французьких дітей натрапили на золоті злитки під час будівництва фортеці в містечку Вендоме, куда сім'я поїхала на час карантину. Експерти оцінюють знахідку в понад сто тисяч євро.

Сім'я вирішила на час карантину наглянути за шістдесятирічним родичем та приїхала до нього в Центр-Валь-де-Луара. Через кілька днів після прибуття, діти вирішили побудувати форт і знайшли золото, повідомляє місцеве телебачення BFM.

"Діти запитали у свого батька, чим вони можуть скористатися. Він порадив взяти простирадла бабусі у невикористаному приміщенні біля будинку. Але замість того, щоб знайти там гілочки лаванди, вони знайшли два досить важких об’єкта", — розповів аукціоніст Філіпп Руєлак.

Допоки батько на власні очі не побачив бруски, він був впевнений, що вони знайшли антикварні тримачі ножів його матері. Кожен брусок важив близько кілограма.

Сім'я зв’язалася з місцевими аукціонерами, які підтвердили, що це золоті бруски. Злитки планують виставити на аукціон в аукціонному будинку "Rouillac" у Вендомі 16 червня. Вартість золота оцінили в понад 100 000 євро (108 979 доларів).

Філіп Руяк розповів, що золо придбала бабуся дітей у 1967 році, але з того часу загубила їх.

″Ми будемо чекати, коли ціни на золо зростуть трохи більше”, — сказав він.

Руяк додав, що на початку 2020 року кожен брусок буде коштувати близько 43 000 євро, але до червня їх вартість може вирости до 54 000 євро.