Новини

Через кордон з Польщею знову можна ходити пішки, але не всім

На державному кордоні України з опівночі 16 травня відновлено роботу пункту пропуску "Шегині". Це єдиний пункт пропуску на українсько-польській ділянці, де обладнаний піший перехід.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Наразі здійснюється пропуск громадян лише в пішому порядку, оскільки суміжною стороною роботу автомобільного напрямку не було відновлено.

До введення карантинних обмежень державний кордон у цьому пункті пропуску за добу пішки перетинало близько 2 тисяч осіб.

Станом на 08.00 16 травня через кордон пропущено майже 400 осіб. Всім громадянам, які прибули на вхід в Україну в обов’язковому порядку охоронці кордону провели температурний скринінг. Осіб з підвищеною температурою тіла не виявлено.

Для осіб, які прибули в Україну передбачено двотижневий карантин. Окрім госпіталізації в обсерваторах громадяни можуть погодитися на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома". Під час прикордонного контролю співробітники Держприкордонслужби перевіряють внесення особою інформації у додаток.

Крім пункту пропуску "Шегині" у пішому порядку, кордон з Польщею можна перетнути на автомобілях в пунктах пропуску "Ягодин", "Рава-Руська" та "Краківець".

Кордон з Польщею можуть перетнути: громадяни Республіки Польща, іноземці, які є подружжям або дітьми громадян Польщі або залишаються під їх постійною опікою, іноземці, які мають карту поляка. Повний перелік категорій громадян доступний за посиланням.