Новини

На Волині 25 контрабандистів на тракторах і мотоциклах намагались прорвати державний кордон

Луцькі прикордонники затримали 25 контрабандистів, які на тракторах і мотоциклах намагались потрапити за лінію інженерних прикордонних споруд.

Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Відповідно до завдань, покладених на Державну прикордонну службу України, силами відомства проводиться активна робота з інженерного облаштування державного кордону, у тому числі з установлення інженерних загороджень, які ускладнюють дії правопорушників та створюють більш сприятливі умови для упередження їх дій.

Однак, удосконалення інженерного облаштування державного кордону викликає значний супротив правопорушників - організаторів протиправної діяльності через державний кордон, які підбурюють місцеве населення щодо необхідності демонтажу інженерних загороджень, а також здійснюють спроби їх пошкодження або знищення.

Так, у понеділок, 11 травня, на ділянці відповідальності відділу «Рівне» Луцького прикордонного загону мала місце чергова спроба місцевих мешканців прикордонних сіл Гуща та Рівне у кількості 25 чоловік потрапити за лінію інженерних прикордонних споруд під виглядом здійснення риболовлі.

Незважаючи на роз’яснення правоохоронців щодо дотримання вимог чинного законодавства України з прикордонних питань, та офіційну відповідь, яка надійшла від Міністерства внутрішніх справ України щодо порядку пропуску за лінію інженерних прикордонних споруд, місцеві мешканці на тракторі та мотоциклах, збили замок на шлагбаумі у місці пропуску, і прослідували в напрямку державного кордону.

Силами прикордонних нарядів транспортні засоби правопорушників було зупинено, а на місце події викликано наряд поліції для фіксації події та пошкодження державного майна.

Як стало відомо з оперативних джерел, зазначені особи причетні до протиправної діяльності на державному кордоні, пов’язаної з незаконним переміщенням цигарок.

Зауважимо, що часто-густо мешканці прикордоння, які причетні до контрабанди цигарок з